Ducati bouwt ook elektrische motorfiets
Vroem wordt zoem

Ducati bouwt ook elektrische motorfiets

21-01-2019 13:56 Laatste update: 17:33
Author profile picture

Rutger Middendorp

Ducati werkt aan een elektrische motorfiets. Ook in dit bastion van mannelijkheid neemt de accu het over.

Een paar jaar geleden waren het vooral onbekende startups die met elektrische motorfietsen kwamen. Nu zijn de grote merken ook stuk voor stuk aan het omdenken naar elektrisch. Harley Davidson kondigde aan meerdere elektrische modellen te gaan uitbrengen, ook Ducati heeft nu beloofd dat er een motorfiets zonder benzinetank uit Italië gaat komen.

Elektrische motorfietsen zijn om allerlei redenen aantrekkelijk: honderden kilometers achter elkaar rijden doen ze meestal niet, dus bereik is minder belangrijk, wat de prijs ten goede komt. En ondanks het lage gewicht zijn de meeste motoren minder zuinig dan kleine stadsautootjes.

Het geluid is bij het aantrappen misschien minder spectaculair, maar wie wel eens een elektrische motor voorbij heeft horen komen op de TT van the Isle of Mann weet dat geluid zeker geen tekortkoming is. 

'De toekomst is elektrisch'

Ducati heeft nu samen met de ontwerpopleiding uit Milaan gewerkt aan een aantal concept-bikes. De Ducati Zero Hypermotard is daar de uitkomst van. Een knappe elektrische fiets met een offroad uitstraling. "De toekomst is elektrisch, we beginnen binnenkort met bouwen", aldus Ducati-baas Claudio Domenicali.

Getest: Meijs Motorman elektrische brommer met retro-looks

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s