Uber werkt aan zelfrijdende steppen en fietsen
Autonome stepjes

Uber werkt aan zelfrijdende steppen en fietsen

21-01-2019 13:38 Laatste update: 13:38
Author profile picture

Floris Poort

Uber werkt aan zelfrijdende steppen en elektrische fietsen die zelfstandig naar een garage zouden kunnen rijden om zichzelf weer op te laden.

Uber zou autonome technologie gaan toevoegen aan zijn step- en fietsdoelprogramma's, meldt TechCrunch. De CEO van het bedrijf 3D Robotics zou dat verteld hebben. De divisie wordt onderdeel van Jump, de deelfietsstartup die Uber vorig jaar heeft overgenomen. Na het succes van startups met deelstepjes stort ook Uber zich op die markt. Het bedrijf zou nu denken dat zelfrijdende technologie voor een voorsprong kan zorgen.

Autonoom terug naar laadpunt

Uber zou zelfrijdende stepjes en fietsen straks autonoom naar een laadpunt willen laten terugkeren. Daarbij zou het bedrijf geen laadpunten op straat willen, die plaats innemen en waarvoor vergunningen nodig zijn. In plaats daarvan moeten de voertuigjes straks naar een garage rijden, waar de bijna lege batterijen van de stepjes en fietsen worden vervangen door volle accu's.

Met slimme software zou Uber er zo voor kunnen zorgen er in elke buurt altijd genoeg en voldoende opgeladen voertuigjes beschikbaar zijn. Ook slim: Uber zou met zijn systeem het probleem van vervuiling van de openbare ruimte tegengaan.

Weerstand bij bevolking

In verschillende Amerikaanse steden is de weerstand tegen deelbedrijven voor stepjes groot. Boze burgers stelen, vernielen en verbranden de stepjes, die soms met tientallen de stoepen blokkeren.

Getest: de supersnelle elektrische step van Xiaomi

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s