Bright Stuff: Huawei Mate 20 Lite
Budget-telefoons

Bright Stuff: Huawei Mate 20 Lite

20-01-2019 23:31 Laatste update: 21-01-2019 18:42

De Huawei Mate 20 Lite stopt prima prestaties in een schitterend jasje voor een hele lage prijs: nog geen 300 euro.

Betaalbare telefoons hoeven er helemaal niet goedkoop uit te zien, bewijst de Huawei Mate 20 Lite. Het slanke toestel ziet er dankzij zijn metalen rand en zijn glazen achterkant heel premium uit en dankzij de gekromde randen ligt de telefoon lekker in de hand. Het 6,3 inch full hd lcd-scherm toont prachtige kleuren en oogt door een goede helderheid overal uitstekend. Dankzij Huawei's eigen Kirin 710-chip met 4 GB werkgeheugen presteert de telefoon snel.

Het toestel heeft zowel voor als achter een dubbele camera, die gepaard met kunstmatige intelligentie verrassend goede foto's maakt. Op de voorkant heeft de hoofdcamera 24-megapixels, de achterkant een 20-megapixelcamera, beiden bijgestaan door een 2-megapixelcamera voor de kunstmatig toegepaste scherptediepte.

Sowieso voegt de kunstmatige intelligentie van Huawei veel toe aan de camera's, door 22 verschillende scènes te herkennen. Dat werkt meestal prima: maak je een foto van eten dan worden kleur en belichting anders ingesteld dan wanneer je een foto van een gebouw maakt. Het toestel heeft scènes van dieren tot bloemen en van zonsondergang tot podiumoptredens. De Mate 20 Lite heeft een accu met een capaciteit van 3750 mAh, die met Huawei Quick Charge snel opgeladen kan worden. Dat alles kost toch maar 298 euro, zeker geen verkeerde prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fraaie behuizing
  • Snelle prestaties
  • Goede, slimme camera's
  • Fijn scherm
  • AI-camera niet altijd raak
  • Niet waterdicht
  • Behuizing is opvallend glad

De beste betaalbare smartphones:

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Eerste indruk: Huawei Mate 20 Lite

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s