© Edgy Labs

'Facebook bouwt observatorium voor laser-satellieten'
?️

'Facebook bouwt observatorium voor laser-satellieten'

22-01-2019 09:11 Laatste update: 10:14

Bram van Dijk

Facebook zou bezig zijn met de bouw van twee observatoriums die waarschijnlijk bedoeld zijn om te communiceren met satellieten die via lasers internettoegang op aarde aanbieden.

Via de dochteronderneming PointView is Facebook bezig met het testen van internetsatellieten, zo meldt technologiesite IEEE.com. De site heeft de hand weten te leggen op bouwplannen en bouwvergunningsaanvragen van PointView.

Het is bekend dat PointView werkt aan de experimentele satelliet Athena. Nu is het volgens IEEE een basis aan het bouwen in Mount Wilson, Californië. Het zou de plek zijn waar ze de laserstralen uit de ruimte willen ontvangen. Extra bewijs voor de plannen van Facebook zijn verschillende wetenschappelijke artikelen die Facebook heeft gepubliceerd. De auteurs van de artikelen wonen vlakbij het PointView-kantoor.

De theorie

Laserstralen zijn veel meer gebundeld dan radiogolven, waardoor de stralen potentieel veel meer en veel sneller data kunnen verzenden. Ook zorgt de techniek ervoor dat het voor hackers moeilijker is om mee te kijken.

Facebook zou de technologie op termijn willen gebruiken om internet naar onherbergzame gebieden te brengen. Met datzelfde doel zou het bedrijf recent ook weer gestart zijn met het testen van internetdrones.

Kijk ook: waarom lasers geweldig zijn

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s