Deze smartphone heeft geen poorten en knoppen
Poortloos

Deze smartphone heeft geen poorten en knoppen

23-01-2019 13:49 Laatste update: 13:47

Stijn Goossens

Het Chinese telefoonmerk Meizu komt met een smartphone zonder aansluitpoorten en knoppen. Alles gaat draadloos.

Als je het weglaten van de koptelefoonpoort in nieuwe smartphones al te ver vond gaan, dan zal je vast jeuk krijgen van de nieuwe smartphone van Meizu. De Chinese fabrikant komt namelijk met een smartphone die geen enkele poort heeft.

De 'Zero' heeft geen oplaadpoort, geen speaker en zelfs geen simkaartingang. Naast het ontbreken van de gebruikelijke poorten, zitten er ook geen knoppen op de telefoon. De rand is drukgevoelig en geeft een tikje terug als deze wordt ingedrukt.

De telefoon heeft een 5,99-inch oled-scherm aan de voorzijde met een vingerscanner in het scherm en een 20 megapixel selfie-camera in de dunne bovenrand van het scherm. Aan de achterkant vind je zowel een 12 megapixel als een 20 megapixel camera en twee kleine gaatjes: voor de microfoon en om het toestel te resetten. De Zero beschikt over een Snapdragon 845-processor, 128GB opslag en 6GB RAM.

Bluetooth, draadloos opladen en eSIM

Om de ontbrekende poorten te compenseren ondersteunt de Meizu 'Zero' Bluetooth 5, met een draadloze USB-connectie die bestanden met dezelfde snelheid kan verzenden als een normale USB 3.0-verbinding. Omdat het toestel geen aansluiting heeft voor een oplaadkabel, is hij alleen op te laden met draadloos laden, tot 18 Watt.

Het ontbreken van een simkaartslot zorgt ervoor dat deze telefoon enkel gebruikt kan worden met een geïntegreerde SIM, ofwel eSIM. De grote Nederlandse providers ondersteunen de eSIM overigens nog niet. Of en wanneer Meizu deze smartphone in Europa op de markt brengt, is nog niet bekend. 

Draadloos opladen:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's