Instagram: 'We verstoppen je foto's niet voor anderen'
Algoritmisch

Instagram: 'We verstoppen je foto's niet voor anderen'

23-01-2019 15:59 Laatste update: 17:23

Instagram ontkent het beperken van het bereik van je foto's. Het algoritme is de laatste tijd niet aangepast.

Instagram legt dat uit in een serie tweets. Het bedrijf gaat in op een hardnekkig gerucht, dat de afgelopen tijd onder meer via foto's wordt gedeeld. Het bericht stelt dat Instagram de foto's van gebruikers maar aan 7 procent van hun volgers laat zien.

Onzin, zegt Instagram. "Wat bovenaan je feed staat, wordt bepaald aan de hand van de berichten en accounts die je het meest bekijkt en andere factoren zoals de tijdlijnen van berichten, hoe vaak je Instagram gebruikt, hoeveel mensen je volgt, etcetera", stelt het bedrijf. Instagram stelt dat het geen recente wijzigingen heeft gemaakt in de manier waarop de nieuwsfeed van gebruikers wordt ingericht. Ook zegt Instagram dat het nooit foto's en video's verstopt van mensen die gebruikers volgen.

Blijf scrollen en je ziet alles

"Als je blijft scrollen, zie je alles", zegt het sociale netwerk. "Je feed is gepersonaliseerd en evolueert op basis van hoe je Instagram gebruikt." De nadruk van Instagram is de afgelopen jaren meer op de Stories-functie gekomen. Instagram toont die na 24 uur verdwijnende foto's en video's boven de nieuwsfeed.

Instagram test een weergave waarbij gebruikers hun nieuwsfeed op dezelfde manier bekijken als Stories. Horizontaal dus, en door te tikken in plaats van te scrollen. Die weergave kwam eind vorig jaar per ongeluk niet beschikbaar voor een klein aantal gebruikers, maar voor iedereen. Dat foutje was maar van korte duur, maar gebruikers waren direct in paniek.

Volg Bright op Instagram voor meer tech-updates

De gadgets om dit jaar naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's