Amazon zet rijdende robot in bij bezorging
Scout

Amazon zet rijdende robot in bij bezorging

23-01-2019 18:42 Laatste update: 24-01-2019 14:05

Amazon zet de rijdende robot Scout in om pakketjes af te leveren bij klanten. Vooralsnog alleen in een buurt in de Amerikaanse staat Washington.

Amazon zet in de buurt in Snohomish County, Washington zes Scouts in, schrijft vicepresident robotica Sean Scott op het blog van het online warenhuis. Het gaat om een beperkt experiment. De robots, die aanvankelijk voortdurend vergezeld zullen worden door een Amazon-medewerker, leveren hun pakjes af op werkdagen en alleen als het buiten licht is.

De Scout, die volgens Amazon het formaat heeft van een klein koelkastje, rijdt in een slakkentempo over de stoep. Aangekomen bij het bezorgadres opent de robot zijn klep en kan de klant zijn of haar bestelling eruit pakken.

Starship

Amazon is bepaald niet het eerste bedrijf dat robot-achtige voertuigen inzet om bestellingen bij klanten te brengen. Zo presenteerde pizzaketen Domino's twee jaar geleden in Amsterdam ook al eens een bezorgrobot.

Daarvoor ging het bedrijf een samenwerking aan met Starship, dat eerder al in Londen vijf bezorgrobots leverde aan de bezorgdienst Just Eat. The Verge wijst erop dat de robots van Amazon verdacht veel lijken om de voertuigen van Starship.

Drones

Amazon voert de nodige experimenten uit met nieuwe vormen van bezorging, onder meer met drones. In de VS biedt Amazon sinds kort de dienst Key for Garage aan. Daarbij kan een pakketbezorger via een smartphone-app je garagedeur openen en je bestelling in de garage achterlaten.

Kijk ook: Worden robots slimmer dan mensen?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s