Apple haalt 200 mensen van project zelfrijdende auto af
Project Titan

Apple haalt 200 mensen van project zelfrijdende auto af

24-01-2019 11:39 Laatste update: 12:18

Apple heeft ruim tweehonderd mensen van zijn Project Titan-team gehaald. Die bedrijfstak van Apple werkt aan technologie voor zelfrijdende auto's.

Apple bevestigt tegenover CNBC dat het mensen van het project heeft gehaald. Een deel van de medewerkers wordt elders binnen het bedrijf ondergebracht. Apple spreekt van een herstructurering, die volgt nadat Project Titan in 2018 nieuw leiderschap kreeg.

Sinds augustus staat Project Titan onder leiding van voormalig Tesla-leidinggevende Doug Field en Bob Mansfield, eerder als hoofd hardware verantwoordelijk voor de iPad, MacBook en iMac.

'Grote kansen'

"We denken nog steeds dat er grote kansen liggen bij autonome systemen, dat Apple de unieke mogelijkheden heeft om daaraan bij te dragen en dat dit het meest ambitieuze machine-learning-project ooit is", zegt een woordvoerder van Apple over Project Titan.

Het bedrijf geeft nooit veel ruchtbaarheid aan het project, maar er rijden auto's van Apple vol sensoren in het gebied rond het hoofdkantoor van het bedrijf. Ook heeft Apple sinds 2017 een vergunning voor het testen van zelfrijdende auto's op de openbare weg.

Het is nog niet duidelijk of Apple zelf een voertuig wil ontwikkelen, of bijvoorbeeld autonome systemen wil leveren aan bestaande automakers. Apple zou in ieder geval in gesprek zijn met Volkswagen.

Vacaturestops

Apple kampt met tegenvallende verkopen van zijn nieuwste iPhones, de winstmotor van het bedrijf. Apple stelde ook al vacaturestops in bij andere bedrijfsonderdelen.

Apple maakt overigens nog wel gewoon winst, maar sinds de piek in augustus 2018 is het bedrijf ongeveer een derde van zijn beurswaarde kwijtgeraakt.

Zelfrijdende auto's eng? Zo bang waren we ooit voor de fiets

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's