De SkyValet koffers zitten vol vernuft
Reisgadget

Deze koffers zitten vol met technologie

24 januari om 18:19
Laatste update: 24 januari om 18:17

De SkyValets zijn slimme koffers met een ingebouwde draadloze oplader, een bluetooth-slot, GPS-tracker, powerbank en een weegschaal. 

De SkyValets zijn niet de eerste koffers waarmee je je smartphone kan opladen, maar ze gaan wel een stapje verder. Je klapt een klepje aan zijkant van de koffer open en klemt je smartphone vast in een draadloze 7,5 W-snellader. De SkyValet heeft ook nog twee usb-aansluitingen voor bedraad opladen.

Een 10.000 mAh powerbank in de koffer voedt de draadloze oplader en de usb-poorten. Die kan je loskoppelen en meenemen in je handbagage. Dat is een vereiste, want lithium-batterijen mogen niet mee in het ruim vanwege mogelijk brandgevaar bij kortsluiting.

Slot openen met appOm de inhoud van je koffer te beschermen is de SkyValet uitgerust met een Bluetooth-slot. De ritslopers worden vastgezet en zijn alleen te openen via de SkyValet-app. Het slot is overigens door de Amerikaanse Transportation Security Administration goedgekeurd. 

De grotere modellen van de SkyValet-koffers hebben in het handvat een digitale weegschaal ingebouwd, zodat je kan voorkomen dat je extra moet betalen voor je vlucht omdat je koffer te zwaar is.

GPS-tracker

De koffers zijn optioneel met een Trackimo GPS-trackermodule uit te rusten. Hoe zinvol dat in de praktijk is, is maar de vraag. Trackers verliezen hun gps-signaal zodra ze zich tussen muren van gebouwen, zoals een bagagehal, bevinden.

Wat wel handig kan zijn op het treinstation of in de vertrekhal is de ingebouwde terugvindfunctie. Als de koffer tussen de vijf en vijftien meter van je verwijderd raakt, krijg je een notificatie via de smartphone-app.

Speciale wieltjes

Niet alle slimmigheden zijn elektronisch. De voorkant van de koffer heeft een magnetisch deksel voor snelle toegang tot een compartiment, waar je bijvoorbeeld een laptop kan bewaren. De koffers zijn uitgerust met 'haaienwielen' die uit de skateboard-industrie komen en er voor moeten zorgen dat de koffer makkelijk over de meest uiteenlopende oppervlaktes rolt. Volgens de makers zelfs over zand.

SkyValet-koffers zijn beschikbaar in vier formaten. De makers hebben binnen enkele uren het Kickstarter-doel gehaald. De koffers worden naar verwachting vanaf april geleverd.