'Sonos werkt aan hoogwaardige koptelefoon'
Ruim 300 dollar

'Sonos werkt aan hoogwaardige koptelefoon'

24-01-2019 18:49 Laatste update: 19:16
Author profile picture

Floris Poort

Speakermaker Sonos zou begonnen zijn met de ontwikkeling van een eigen koptelefoon, die mogelijk 300 dollar of meer gaat kosten.

Dat zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Het zou gaan om een high-end draadloze over-ear-koptelefoon. Het apparaat zou nog in een vroeg ontwikkelstadium zijn, en mogelijk volgend jaar pas op de markt komen. Sonos zou denken aan een prijs van 300 dollar of meer, het prijspunt van andere high-end draadloze koptelefoons.

Sonos zou met de koptelefoon richten op audiokwaliteit en de ondersteuning van meerdere spraakassistenten. De speakers van Sonos bieden ook al ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant. Sonos zou al fabrikanten hebben benaderd om plannen over de koptelefoon te bespreken. In een recente brief aan aandeelhouders wees Sonos er plop dat de helft van het muziekluisteren buitenshuis gebeurt, wat zou kunnen wijzen op ofwel draadloze speakers of een koptelefoon.

Dichtbevolkte markt met draadloze koptelefoons

Met een eigen koptelefoon zou Sonos willen groeien. In augustus ging Sonos naar de beurs, maar sindsdien is het aandeel met ongeveer een kwart in waarde gedaald. Sonos waagt zich met een koptelefoon wel op een vrij drukke markt. In het segment van 300 euro heersen nu merken als Bose, Sennheiser, Sony, en Apple-merk Beats.

Apple zelf zou volgens geruchten ook werken aan een eigen draadloze koptelefoon, die mogelijk al in de tweede helft van dit jaar op de markt zou kunnen komen. Bose en Sony bieden bovendien ook al koptelefoons die meerdere spraakassistenten ondersteunen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s