Formule 1-streamingdienst F1 TV Pro vanaf februari in Nederland
Livebeelden

Formule 1-streamingdienst F1 TV Pro vanaf februari in Nederland

24-01-2019 20:24 Laatste update: 25-01-2019 08:56
Author profile picture

Floris Poort

Formule 1-streamingdienst F1 TV Pro is vanaf 18 februari beschikbaar in Nederland. De dienst biedt live-beelden van de racewedstrijden.

Dat heeft Formule 1 bekendgemaakt. F1 TV Pro is een streamingdienst voor Formule 1-wedstrijden die te vergelijken is met diensten als abonnementsdiensten als Fox Sports. Vermoedelijk is een abonnement op F1 TV Pro alleen beschikbaar voor klanten van Ziggo.

Eind 2018 maakte Formule 1 al bekend dat het zijn samenwerking met VodafoneZiggo zou voortzetten, en werd de komst van de streamingdienst al aangekondigd.

Meerdere cameraposities

Formule 1 biedt het afgeslankte F1 TV Access-abonnement al langer aan in Nederland. Met dat abonnement kunnen klanten live timings en herhalingen van wedstrijden zien, voor 3 euro per maand of 27 euro per jaar. Livebeelden zitten niet in dat abonnement.

Met F1 TV Pro zijn alle races, via meerdere cameraposities, te bekijken in hd-kwaliteit. Ook biedt de dienst toegang tot het archief van Formule 1-beelden.

Wintertests

In België is F1 TV Pro al langer beschikbaar, voor 8 euro per maand of 65 euro per raceseizoen. De Nederlandse beschikbaarheid op 18 februari valt samen met de eerste dag van de traditionele wintertests op het Circuit de Catalunya in Spanje. De Formule 1-teams krijgen dan acht dagen de tijd om hun wagens op een officieel circuit te testen voordat het seizoen van start gaat. Die testritten zijn net als de wedstrijden live via F1 TV Pro te zien.

Kijk ook: gadgets om in 2019 naar uit te kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s