‘Nieuwe AirPods ondersteunen spraakopdrachten’
Hey Siri

‘Nieuwe AirPods ondersteunen spraakopdrachten’

25 januari om 10:12
Laatste update: 25 januari om 17:22

Het wordt mogelijk om met de nieuwe versie van de draadloze AirPods-oordoppen te praten, zo valt op te maken uit de eerste testversie van het Apple-systeem iOS 12.2.

Donderdag bracht Apple de eerste testversie van iOS 12.2 voor ontwikkelaars uit. 9To5Mac stuitte daarin op een nog verborgen setupscherm voor AirPods, waarbij gebruikers de mogelijkheid krijgen voorgeschoteld om via de oordoppen met spraakassistent Siri te praten met behulp van de stemopdracht ‘Hey Siri’.

Bij het koppelen van de nieuwe AirPods aan een iPhone, krijgen gebruikers de vraag of ze ‘Hey Siri’ willen zeggen. Op die manier zorgt Apple ervoor dat de oordoppen alleen reageren op de stem van de eigenaar.

Gezondheid

De spraakoptie voor de 'AirPods 2' in iOS 12.2 versterken het vermoeden dat de nieuwe draadloze oordoppen van Apple nu echt aanstaande zijn.

Eerder deze week meldde DigiTimes al dat de nieuwe AirPods “ergens in de eerste helft van 2019” zullen verschijnen. Volgens DigiTimes bevatten de nieuwe oordoppen “functies die de gezondheid monitoren”. Het is nog onbekend wat die functies zijn.

Vertraagd

Waarschijnlijk had Apple de nieuwe AirPods al eerder op de markt willen brengen. Zo mikte de goed ingevoerde Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder op eind 2018 – een voorspelling die hij later bijstelde naar het eerste kwartaal van 2019.

Getest: AirPods-alternatieven

Gadgets om dit jaar naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's