google Pixel 3 kopen koop nederland smartphone pixel3
Beste smartphones (600< euro)

Bright Stuff: Google Pixel 3

27 januari 2019 om 23:11
Laatste update: 4 februari 2019 om 15:52

De gouden standaard voor Android-toestellen komt van Google zelf. De Pixel 3 is niet officieel in Nederland verschenen, maar is inmiddels goed verkrijgbaar.

Google brengt al jaren eigen Android-toestellen op de markt, die onder liefhebbers steeds populairder zijn. Geen wonder: je hebt altijd meteen de nieuwste Android-versie, waardoor je nooit achter de feiten aanloopt. Google maakt sinds kort ook zijn eigen camera-app met kunstmatige intelligentie, en loopt daarmee voor op elke andere fabrikant. Hoewel de Pixel 3 in Nederland niet officieel door Google is uitgebracht, zijn er inmiddels genoeg grijze importeurs. Daarom hebben we bestolen dit uitstekende toestel toch op te nemen in onze Bright Stuff-koopgids.

Om terug te komen op de camera: de Pixel 3 heeft achterop een weinig opvallende enkele lens met een 12,2 megapixelsensor. Geen twee, drie of vier lenzen, wel de beste cameraprestaties van dit moment. De kunstmatige intelligentie van Google weet van elke uitdagend belichte scène een strakke en heldere foto te produceren. Nachtfoto's zijn helderder dan wat je met je eigen ogen zag, en ook de automatische instellingen bij goed licht imponeren. Aangezien foto's maken één van de belangrijkste functies van een smartphone is, scoort Google hier punten mee.

De 'kleine' Pixel 3 die wij aanraden heeft een 5,5 inch 1080p oled-scherm, met boven en onder gewoon een rand. Dat stoort niet: wij vinden het kleine toestel fraaier dan de Pixel 3 XL, die wel een scherminkeping heeft. De Pixel 3 oogt uitgebalanceerd, ligt heerlijk in de hand en presteert dankzij de Qualcomm Snapdragon 845 met 4GB ram rap. Hoewel er inmiddels flink goedkopere Android-toestellen zijn met op papier dezelfde specificaties, weet Google er met zijn kale Android-versie toch meer uit te persen. Zo volstaat de 2915 mAh-accu prima, dankzij de slimme batterijbesparende opties van de nieuwste Android-versie Pie.

De Pixel 3 kost in Nederland zo'n 849 euro, al zijn er regelmatig scherpe aanbiedingen te vinden.

Pluspunten:Minpunten:
  • De beste foto's
  • Altijd de nieuwste Android
  • Uitstekend scherm
  • Rappe prestaties
  • Prima accuduur
  • Ligt lekker in de hand
  • Vrij traditioneel ontwerp
  • Vingerafdrukscanner achterop

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via