© Fitbit

Betalen met Fitbit-gadgets kan nu ook in Nederland
Eerder dan Apple

Betalen met Fitbit-gadgets kan nu ook in Nederland

29-01-2019 12:12 Laatste update: 19:22

Bram van Dijk

Vanaf vandaag kan je in Nederland betalen met de NFC-chip in Fitbit-smartwatches en -fitnesstrackers. Hiermee is Fitbit eerder dan Samsung Pay, Apple Pay en Google Pay.

Bezitters van de Fitbit-apparaten Versa, Charge 3 Special Edition en Ionic kunnen vanaf vandaag betalen door hun horloge of fitnesstracker bij een betaalautomaat te houden. In principe werkt de technologie bij alle apparaten die werken met contactloze pinpassen. 

Vooralsnog is betalen met Fitbit beperkt tot klanten van de Rabobank, ABN Amro en ICS, de uitgever van verschillende creditcards. Er kan zowel een betaalrekening als een creditcard gekoppeld worden via de Fitbit-app.

Handelingen

Het betalen met een Fitbit is wel iets gecompliceerder dan met een bankpas. Voordat je kunt betalen, moet je eerst een knop een aantal seconden inhouden. Dan verschijnt het betaalicoontje en kan je de wearable tegen de betaalautomaat houden.

Ook kan je ervoor kiezen om een extra pincode in te stellen die je eerst op je Fitbit moet intoetsen.

Concurrenten

Met deze introductie is Fitbit in Nederland eerder dan Samsung, Apple en Google met het aanbieden van betalen via wearables. Betalen met een Apple Watch of iPhone via Apple Pay is al wel mogelijk in veel andere Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Ook is het sinds kort mogelijk om in Nederland te betalen met de slimme sporthorloges van Garmin.

Review: betaalbare smartwatch Fitbit Versa

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's