Batterijfabrikant komt met smartphone met enorme batterij
18.000 mAh

Batterijfabrikant komt met smartphone met enorme batterij

03-02-2019 09:44 Laatste update: 10:08

Is de batterij van jouw smartphone altijd te snel leeg? De Amerikaanse batterijfabrikant Energizer gaat een toestel op de markt brengen met een batterij van 18.000 mAh.

Dat is de grootste batterij ooit voor een smartphone, schrijft GSM Arena. Ter vergelijking: de batterij van de iPhone XS heeft een accu van 2.658 mAh, terwijl zelfs de binnenkort te verschijnen Samsung Galaxy S10+ niet boven de 4.000 mAh uitkomt. De Power Max-serie van Energizer bestaat daarentegen uit telefoons die beginnen bij de 4.000 mAh.

Tijdens het Mobile World Congress, dat eind deze maand in Barcelona wordt gehouden, wil Energizer in totaal 26 nieuwe modellen presenteren. Behalve toestellen met waanzinnige batterijen belooft Energizer ook telefoons met pop-up-selfie-camera’s en een opvouwbare smartphone.

Instapmodel

Energizer richt zich naar eigen zeggen vooral op mensen die een instapmodel of een mid-range-telefoon willen kopen. De batterijfabrikant brengt zijn nieuwe telefoons uit in vier verschillende lijnen: Power Max, Ultimate, Energy en Hardcase.

Terwijl de Power Max-serie draait om toestellen met een grote accu, zullen de telefoons met pop-up-camera’s en notches onderdeel uitmaken van de Ultimate-lijn. De Energizer-telefoons worden geproduceerd door het Franse Avenir Telecom.

Eerder bracht Energizer al een telefoon met 16.000 mAh uit. Bekijk hieronder de video die Bright over dat toestel maakte.