‘Spotify wil podcastbedrijf Gimlet overnemen’
200 miljoen dollar

‘Spotify wil podcastbedrijf Gimlet overnemen’

03-02-2019 10:30 Laatste update: 10:36

De muziekstreamingdienst Spotify wil podcastgigant Gimlet Media overnemen. Met de acquisitie zou een bedrag van meer dan 200 miljoen dollar zijn gemoeid.

Dat melden Recode en The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Met de overname zou Spotify een grotere rol willen spelen in de podcastwereld. In de afgelopen maanden brengt de muziekstreamingdienst vaker podcasts onder de aandacht van zijn gebruikers. Ook maakt Spotify af en toe eenmalige podcasts met beroemdheden als Amy Schumer.

Gimlet is verantwoordelijk voor enkele populaire podcasts, waaronder het techprogramma Reply All en de documentairepodcast Crimetown. Ook was het bedrijf betrokken bij de psychologische thriller ‘Homecoming’: een fictieve podcast die later werd omgewerkt tot een tv-serie voor Amazon TV met Julia Roberts.

Eerste overname contentproducent

Spotify had aan het einde van het derde kwartaal van 2018 191 miljoen actieve gebruikers, waarvan er 87 miljoen een betaald abonnement hebben. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 25 miljard dollar. Komende week maakt Spotify zijn cijfers over het vierde kwartaal van 2018 bekend.

Bij een investeringsronde in 2017 werd Gimlet gewaardeerd op 70 miljoen dollar. Spotify heeft nog nooit eerder een bedrijf overgenomen dat zelf content produceert.