Bright Stuff

De drie beste smartphones boven de 600 euro

Bright stuff koopgids beste smartphones 600 euro of meer
5 februari 2019 om 14:15
Laatste update: 5 februari 2019 om 18:28

Bright raadt je de beste smartphones in vier verschillende prijsklassen aan. Dit keer: de drie beste premium telefoons van meer dan 600 euro.

In de Bright Stuff-koopgids keurt Bright voortaan telefoons in vier prijsklassen: onder 250 euro, tussen 250 en 400 euro, tussen 400 en 600 euro en boven 600 euro. De categorieën tussen 250 en 400 euro en tussen de 400 en 600 euro hebben we al gehad, dus richten we ons nu op de bovenkant van de markt. Die begint wat ons betreft bij de 600 euro en er zijn tegenwoordig al meerdere telefoons te vinden van duizend euro of meer. We zetten ietsje lager in. Want ook iets dichter bij de 600 euro koop je al absolute toptoestellen.

Samsung Galaxy Note 9

De Samsung Galaxy Note 9 heeft een groot spetterend display, een enorme accu en veel werkgeheugen, zodat zelfs de allerzwaarste apps supersoepel draaien. De bijbehorende S-Pen is dit keer ook als afstandsbediening te gebruiken. Ondanks een misschien wat gedateerd uiterlijk is dit nog steeds de bruutste Android-smartphone van dit moment. De Note 9 is sinds kort 200 euro is afgeprijsd en net voorzien van de Android Pie-update.

Apple iPhone XR

De iPhone XR is beste koop van de jongste lichting iPhones. Hij heeft min of meer dezelfde formfactor als de iPhone XS en iPhone XS Max inclusief de notch voor Face ID. De XR heeft dezelfde krachtige chip, heerlijke camera en een puik scherm, waarbij de schermresolutie een minder groot probleem is dan de specs doen vermoeden. Hij is er in zes frisse kleuren en heeft een betere batterij dan de iPhone XS. Bovendien is er al het comfort van iOS, nog steeds het veiligste en meest complete mobiele systeem. De iPhone is geen alleenheerser meer, maar Apples oog voor details blijft ongeëvenaard.

Google Pixel 3

Dit vinden wij het fijnste Android-toestel op de markt. Met de beste camera van alle smartphones, ondanks dat hij slechts één lens heeft, dankzij de goede, slimme software. De Google Pixel 3 heeft een prachtig clean design en een heerlijk handzaam formaat. En je krijgt Android zoals het bedoeld is, zonder opsmuk en met de snelste updates. De zwakste plek is de batterij. Officieel is hij door Google niet in Nederland uitgebracht, maar inmiddels is hij makkelijk online te krijgen.

Lees de reviews:

» Samsung Galaxy Note 9

» Apple iPhone XR

» Google Pixel 3

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden. 

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.