Refrigerdating: matchen op basis van inhoud koelkast
IJsbreker

Refrigerdating: matchen op basis van inhoud koelkast

05-02-2019 20:01 Laatste update: 06-02-2019 08:54

Het is weer eens wat anders dan de vleeskeuring op apps als Tinder of Happn: op Samsungs dating-app Refrigerdating hoef je geen foto van jezelf te plaatsen.

In plaats daarvan upload je een foto van de inhoud van je ijskast. Vervolgens kun je de foto’s van andere koelkasten bekijken en naar links of rechts swipen als die inhoud je al dan niet aanstaat.

Samsung, dat behalve tv’s en smartphones ook ijskasten maakt, roept gebruikers van de app op om zichzelf niet beter voor te doen dan ze zijn. “Ga je ijskast nu niet stylen! Om dit te laten werken moet het wel echt zijn.” Gewoon laten zien dus, die beschimmelde kaas en de groentela vol bierblikjes.

Het is onbekend hoeveel gebruikers Refrigerdating heeft, schrijft CNet. De meeste gebruikers lijken op dit moment afkomstig uit Zweden, waar het idee voor daten op basis van de inhoud van je ijskast ontstond.

Complotdenkers

Hoewel Samsung Refrigerdating vermoedelijk in de eerste plaats heeft gelanceerd om de aandacht te vestigen op het bestaan van Samsung-ijskasten is Refrigerdating bepaald niet de enige datingsite die zich richt op een gekke niche.

Zo ging in 2016 Awake Dating van start: een datingdienst gericht op complotdenkers, of – zoals ze zichzelf liever omschrijven – ‘early adopters van ongemakkelijke waarheden’. Voor wie dat nog niet ver genoeg gaat, is er Single Preppers: een site voor mensen die zich voorbereiden op het einde van de wereld en graag nog iemand willen ontmoeten voor het zover is.

De gadgets om in 2019 naar uit te kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's