Deze speelspeaker laat kinderen naar boeken luisteren
luisteren, lezen, spelen

Deze speelspeaker laat kinderen naar boeken luisteren

30-04-2019 21:46 Laatste update: 22:06

De muziekspeaker Toniebox voor kinderen is ook een spelletje en biedt luisterboeken.

De Toniebox is een dobbelsteen van zacht textiel met op een kant een display en twee oren waarmee de bediening kinderspel is. Voordeel: je kids zitten niet meer aan jouw Sonos, elpees of CD’s, maar hebben hun eigen muzieksysteem dat zelfs tegen overgooien kan, en mee op pad mag.

Met de Toniebox wordt ook een hele wereld van Tonies bereikbaar. Tonies zijn poppetjes die nauwelijks onderdoen voor designer toys voor volwassenen. Ieder figuur staat voor een luisterboek, liedjes of hoorspel. Plaats Roodkapje bovenop de Toniebox en het sprookje start. Gooi je dat poppetje eraf dan stopt de speaker. Een zogenaamde Creatieve Tonie in combinatie met een app leert je kind zelf tekst of muziek op te nemen. Het werkt allemaal heel intuïtief, ziet er mooi ontworpen uit en helpt je kind de stap naar een boekje lezen te maken.

Groot voordeel voor de niet-ouders; je weet altijd wat je een kind cadeau kunt geven. Je maakt een keuze uit het enorme aanbod aan poppetjes waarmee niet alleen een stuk plastic speelgoed cadeau geeft maar ook direct een verantwoord boek.

Wie zijn kind de Duitse taal wil bijbrengen, kon zijn hart al ophalen. De Duitstalige Tonies zijn sinds 2016 zo’n hit bij de designminnende ouders dat het bedrijf Boxine ze nu ook buiten hun thuisland op de markt brengt. Er zijn nu ook Engelstalige Tonies te koop, beginnend met The Gruffalo en Playtime and Action Songs. Een starterset met speaker en Tonies kost 80 euro, een los popje koop je voor 12 tot 15 euro. 

Getest: deze jukebox bedienen kinderen met poppetjes