tesla hondenmodus houdt viervoeters koel en veilig
Duidelijke melding

Tesla's nieuwe hondenmodus houdt viervoeters veilig

14 februari 2019 om 13:31
Laatste update: 14 februari 2019 om 18:31

Tesla heeft zijn Model 3-auto's met een software-update een speciale hondenmodus gegeven, die honden koel houdt en voorbijgangers waarschuwt.

Na de nieuwe software-update kunnen Tesla-rijders in het airco-menu kiezen voor de hondenmodus. Er kan worden ingesteld tussen welke waarden de temperatuur moet blijven terwijl de hond in de auto zit. Ook belangrijk: terwijl de baas weg is, staat er met grote letters op het scherm van de boordcomputer dat de hondenmodus is ingeschakeld. "Mijn eigenaar is zo terug", staat er, samen met de temperatuur in de auto.

Goed nieuws, want het gebeurt nog steeds vaak dat mensen hun hond op warme zomerdagen alleen in de auto laten zitten. Dat kan snel fout gaan: honden zweten niet en bezwijken veel eerder aan de hitte dan mensen. Voorbijgangers en politie weten dat, dus worden in de zomer vaak raampjes van auto's ingetikt. De hondenmodus is vooralsnog alleen voor de Model 3 beschikbaar.

Deel de video op Facebook

Door gebruiker bedacht

Overigens heeft Tesla de functie niet zelf bedacht. Dat deed componist Josh Atchley, die in oktober op Twitter aan Tesla-CEO Elon Musk om een hondenmodus vroeg. "Ja", was het antwoord van Musk toen en vier maanden later is de functie een feit.

Tesla-rijders die de functie gebruiken krijgen overigens een seintje als de acculading gedaald is tot 20 procent, zodat ze hun dier op tijd kunnen bevrijden en nog kunnen wegrijden.

Camera's

In de update met hondenmodus zit ook de nieuwe Sentry Mode. Daarbij houden recente Tesla's hun omgeving in de gaten met camera's. Als er iemand te lang vlakbij de auto staat of er bijvoorbeeld tegenaan leunt, laat de auto weten dat hij zijn omgeving filmt. Blijft de dreiging bestaan of wordt hij erger, dan gaat het alarm af via het geluidssysteem van de wagen. Ook krijgen eigenaren direct de beelden toegestuurd die de Tesla heeft gemaakt.

Eerste indruk Tesla Model 3 vanuit LA

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's