Amazon investeert in producent elektrische auto's Rivian
Tesla-concurrent

Amazon investeert in producent elektrische auto's Rivian

17-02-2019 11:24 Laatste update: 18-02-2019 11:31

Amazon heeft samen met andere partijen geld gestoken in Rivian: een producent van elektrische auto's.

De startup, die nog geen drie maanden geleden zijn eerste twee elektrische voertuigen presenteerde, haalde in totaal 700 miljoen dollar op bij de investeringsronde. Het is niet bekendgemaakt welk bedrag Amazon heeft geïnvesteerd, maar volgens Rivian was Amazon de belangrijkste investeerder.

Rivian blijft een zelfstandig bedrijf. Er werken ruim 750 mensen voor Rivian in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de Los Angeles Auto Show in november presenteerde het bedrijf twee elektrische voertuigen: een pickup en een SUV.

In 2020 op de markt

Beide voertuigen hebben volgens de fabrikant een actieradius van meer dan 400 mijl (circa 640 kilometer). Ze zijn uitgerust met een accu van 180 kWh: bijna twee keer zoveel als bijvoorbeeld de Tesla Model S.

Rivian is van plan de pickup en SUV in 2020 in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Een jaar later wil de automaker de elektrische voertuigen ook buiten de VS aanbieden.

Aurora

Eerder deze maand investeerde Amazon, samen met partijen als Sequoia en Shell Ventures, ook al in Aurora, een bedrijf dat is opgericht door voormalige medewerkers van Waymo en Tesla die werken aan autonome voertuigen.

Getest: Tesla Model 3 vanuit Los Angeles

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s