© Huawei

Huawei presenteert P30-smartphones eind maart
Niet op MWC

Huawei presenteert P30-smartphones eind maart

19-02-2019 09:13 Laatste update: 09:12

De opvolger van de Huawei P20 Pro, de P30 Pro, wordt pas eind maart aangekondigd. Daarmee toont het bedrijf zijn nieuwe smartphones niet op de grote telecombeurs MWC later deze maand.

Huawei zette de afgelopen jaren een goedlopende high-end smartphone-serie neer met de P10 en de P20. Via een teaser op Twitter heeft het Chinese bedrijf nu laten weten op 26 maart met de P30-serie te komen. Er wordt een P30 Lite, P30 en P30 Pro verwacht, waarbij het laatste model waarschijnlijk weer rond de 900 euro kost.

Huawei wil met de Pro-serie concurreren met de iPhone XS en de nieuwe Samsung Galaxy S10. Vooral de camera's in Huawei's recente smartphones presenteerden relatief goed. 

Verbeterde camera?

In de teaser wordt er ingezoomd op typische Parijse taferelen, zoals de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren. Waarschijnlijk duidt dit op een verbeterde camera in de P30, waarmee ver ingezoomd kan worden zonder kwaliteitsverlies.

De presentatie op 26 maart is dan ook in Parijs. De voorganger van de P20 werd ook al in Parijs gepresenteerd. Hiermee slaat Huawei dus wederom de grote smartphonebeurs MWC eind februari in Barcelona over voor de presentatie van het vlaggenschip. Er staat wel een Huawei-presentatie ingepland, wellicht voor een prototype van een 5G-telefoon of een opvouwbare smartphone.

Slecht nieuws

Huawei kan wel weer wat goed nieuws gebruiken, nadat het de afgelopen maanden tegenslag op tegenslag te verwerken kreeg. Het bedrijf werd volledig geblokkeerd in Amerika en ook Australië en Nieuw-Zeeland legde restricties op aankopen van het bedrijf. De angst is dat de Chinese overheid apparaten zoals routers, smartphones en telefoonzenders gebruikt om te spioneren.

De Britse geheime dienst beoordeelde deze week dat gevaar als 'beheersbaar'.

Kijk ook: Huawei Mate 20 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews