© Ikea

Nog niet uitgerold: IKEA stelt slimme rolgordijnen uit
Nog niet uitgerold

Ikea stelt introductie slimme rolgordijnen uit

19 februari 2019 om 12:49
Laatste update: 22 augustus 2019 om 16:52

De slimme gemotoriseerde rolgordijnen van Ikea komen toch niet deze maand op de markt. De Zweedse woonketen wil nog verbeteringen doorvoeren.

Update: review van Ikea's slimme rolgordijnen

Voorlopig moet je nog zelf je rolgordijnen oprollen als je 's ochtends wakker wordt. De slimme rolgordijnen Kadrilj en Fyrtur komen toch niet in februari op de markt, zoals was aangekondigd. Dat laat Ikea aan Bright weten.

Volgens een woordvoerder van Ikea Nederland zijn er nog verbeteringen door te voeren. "We streven er altijd naar een zo goed mogelijk product aan te bieden en daarom is besloten om de verkoop van de slimme rolgordijnen voorlopig uit te stellen. Er is een mogelijkheid gevonden om de functionaliteit te verbeteren en deze wordt geïmplementeerd in de firmware voordat het product in de winkels ligt."

Het gaat onder andere over de besturing van de gordijnen in Ikea's slimme huis-app Trådfri. In deze app zijn ook al de slimme lampen en slimme stekkerdozen van Ikea te bedienen.

Werking

Met de slimme rolgordijnen kan je via spraakassistenten Google Assistent, Siri van Apple en Amazon Alexa automatisch de gordijnen laten openen. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd en zijn de gordijnen te programmeren, zodat ze bijvoorbeeld tegelijkertijd met de wekkerradio oprollen.

De gordijnen bevatten een accu die via een usb-kabel op te laden is. De lichtdoorlatende Kadrilj kost vanaf 119 euro, de lichtdichte Fyrtur heeft als startprijs 149 euro. 

Geen nieuwe verkoopdatum

Ikea geeft nog geen nieuwe verkoopdatum, maar het lijkt erop of het enkele maanden in beslag gaat nemen. Het uitstel van de verkoop geldt overigens niet alleen voor Nederland, maar voor alle Ikea-landen. 

Volg Bright op YouTube voor meer gadget-video's

Lees meer over:

Deel via