Digitaal Welzijn-app nu ook naar andere Android-telefoons
Verbruiks-inzicht

Digitaal Welzijn-app nu ook naar andere Android-telefoons

21-02-2019 21:22 Laatste update: 22-02-2019 10:42
Author profile picture

Floris Poort

Google-app Digitaal Welzijn komt eindelijk ook naar Android-toestellen die niet de kale versie van Android draaien.

Digitaal Welzijn staat geïnstalleerd op de woensdag aangekondigde Samsung Galaxy S10, ontdekte XDA Developers. Digitaal Welzijn verscheen naast Android 9.0, en werkte in eerste instantie alleen op de Pixel-telefoons van Google.

Met Digitaal Welzijn krijgen gebruikers een nauwkeurig overzicht van hoe zij hun telefoon gebruiken. De app toont hoe lang individuele apps of categorieën worden gebruikt, en wanneer. Gebruikers kunnen op basis van dat overzicht limieten instellen: na bijvoorbeeld drie kwartier gebruik gaat Instagram de rest van de dag op slot.

Scherm in grijstinten voor nachtrust

Ook biedt de app de mogelijkheid om de kleuren van het scherm in aanloop naar bedtijd steeds meer te laten wegvloeien, totdat het beeld zwartwit is. Volgens Google maakt een scherm in grijstinten het gebruik van de telefoon minder aantrekkelijk, zodat gebruikers niet onbedoeld te lang op hun scherm kijken vlak voor het slapengaan.

In oktober werd Digitaal Welzijn al uitgebracht voor Android One-toestellen met Android 9. Nu ze ook naar toestellen zonder de kale versie van Android komen, zullen veel meer mensen de app kunnen installeren. Zowel Apple als Google kwamen vorig jaar met maatregelen om smartphonegebruik te meten en te reguleren, na een groeiend besef van overmatig smartphonegebruik onder consumenten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s