© Bright

Eerste indruk: 10x optische zoom met nieuwe Oppo-smartphone
MWC 2019

Eerste indruk: 10x optische zoom met nieuwe Oppo-smartphone

23-02-2019 21:26 Laatste update: 21:31

De Chinese fabrikant Oppo heeft zaterdag in Barcelona zijn eerste telefoon met 5G aangekondigd. Ook kwam Oppo met de eerste smartphone met 10 keer optische zoom. Bright probeerde dat prototype al even.

Bright doet verslag van telecombeurs Mobile World Congress. Volg de updates en video's via FacebookInstagram en YouTube.

Oppo presenteerde zaterdag voorafgaand aan de grote telecombeurs Mobile World Congress (MWC) een cameramodule aan voor een smartphone die voor de zomer uit moet komen. Met deze module moet 10 keer optische zoom mogelijk maken, zonder kwaliteitsverlies. De module heeft een 48 megapixel camera, een ultragroothoeklens van 120 graden en een telelens.

De lenzen zitten in de behuizing van de telefoon verwerkt. Het licht wordt met een prisma om een hoek gestuurd om zo de lenzen te bereiken. De nieuwe camera beschikt ook over verbeterde optische beeldstabilisatie voor stabielere beelden bij het zoomen.

De naam van de nieuwe smartphone is nog niet genoemd. Vorig jaar werd eind juni het eerste vlaggenschip van het bedrijf, de Oppo Find X, gepresenteerd, dus wellicht is dit de opvolger.

Ook een 5G-telefoon

Oppo kondigde zaterdag ook zijn eerste 5G-smartphone aan. Het toestel gebruikt als eerste de nieuwe Snapdragon 855-chip van Qualcomm, de belangrijkste leverancier van chips in smartphones. De 5G-telefoon van Oppo is later dit jaar te koop, maar de prijs en introductiedatum zijn nog niet bekend. 

Wachten op 5G

De nieuwe 5G-netwerken maken hogere datasnelheden mogelijk. In Nederland is het nog wachten op de veiling van frequenties die voor 5G geschikt zijn. Die veiling vindt mogelijk eind dit jaar plaats.

Oppo noemt als toepassingen van 5G onder meer het downloaden en uploaden van beelden in 8K-kwaliteit, 3D-videobellen en het spelen van games via de cloud. Ook demonstreert het bedrijf tijdens MWC toepassingen van 5G, zoals winkelen in augmented reality en hologram-gesprekken.

Vierde telefoonmerk

Oppo brengt sinds vorig jaar zijn smartphones ook in Nederland op de markt. Wereldwijd is Oppo het vierde smartphone-merk ter wereld, achter Samsung, Apple en Huawei.

Dit moet je weten over 5G: