Xiaomi lanceert eerste 5G-telefoon in mei
MWC 2019

Xiaomi lanceert eerste 5G-telefoon in mei

24-02-2019 11:32 Laatste update: 11:32

De Chinese fabrikant Xiaomi brengt in mei zijn eerste smartphone met ondersteuning voor de nieuwe, snellere 5G-netwerken op de markt.

XIaomi onthulde zondag in Barcelona de 5G-versie van zijn Mi Mix 3, een smartphone met een selfiecamera die uit de bovenkant schuift. Tijdens de presentatie hield Xiaomi een videogesprek via 5G met een medewerker van telecomaanbieder Orange. 

Het 5G-toestel is in mei te koop in de eerste Europese landen en kost 599 euro. Dat is 100 euro meer dan de normale versie van het toestel. De 5G-editie werkt met de nieuwe, krachtigere Snapdragon 855-chip.

Wachten op 5G 

Wanneer de eerste 5G-telefoons in Nederland op de markt komen, is nog niet duidelijk. De veiling van de eerste 5G-frequenties vindt in ons land op zijn vroegst eind dit jaar plaats. 

Meer fabrikanten presenteren dit weekend voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona hun eerste smartphones met 5G. Zo kondigde Oppo zaterdag al zijn eerste 5G-toestel aan. Naar verwachting zullen ook Huawei en LG volgen. 

Mi 9 met snelste draadloos opladen

Xiaomi kondigde ook de Europese introductie aan van de nieuwe Mi 9. Dat toestel met een 6,4 inch scherm heeft drie camera’s aan de achterkant, waaronder een 48 megapixel camera en een secundaire camera met twee keer optische zoom. De vingerafdrukscanner zit onder het scherm verwerkt, zoals bij meer nieuwe smartphones.

De Mi 9 is met 20W draadloos op te laden, wat sneller is dan alle andere smartphones. Volgens de fabrikant is de accu (3300 mAh) in 100 minuten helemaal draadloos op te laden. 

De Mi 9 kost 449 euro (64GB) of 499 euro (128 GB) en verschijnt volgens Xiaomi 'zeer binnenkort' in de eerste Europese landen.

Kijk ook: 10x optische zoom met een telefoon

Meer video's over nieuwe smartphones? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal