Snelheid blijft stijgen

'Mobiel internet in Nederland één van de snelste ter wereld'

'Nederlands mobiel internet één van de snelste ter wereld'
7 maart 2019 om 17:07
Laatste update: 7 maart 2019 om 19:25

De snelheid van mobiel internet blijft in Nederland bij alle providers stijgen. Nederland hoort bij de wereldtop.

Gemiddeld behalen de Nederlandse providers KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone een snelheid van minstens 40 Mbps via 4G, meldt analysebureau OpenSignal in een nieuw rapport. OpenSignal bekeek de mobiele internetsnelheden in Nederland in de periode van 1 november 2018 tot 29 januari 2019.

T-Mobile aan kop

T-Mobile scoort het hoogst, met een gemiddelde 4G-downloadsnelheid van 55,6 Mbps. Daarna komen op KPN met 43 Mbps, Vodafone met 41 Mbps en Tele2 met 40,9 Mbps. Sinds het vorige rapport van OpenSignal zijn de gemiddelden van alle vier de providers de 40 Mbps gepasseerd. Bij de vorige meting, van mei tot en met juli 2018, kwam Vodafone nog op een kleine 36 Mbps.

T-Mobile komt ook het beste uit de bus als het gaat om de gemiddelde uploadsnelheid (16,7 Mbps), en de laagste signaalvertraging (34 milliseconden). Tele2 heeft de beste beschikbaarheid van 4G-internet: klanten hebben in 95,2 procent van de gevallen een 4G-verbinding. 

Wereldtop

Nederland heeft volgens OpenSignal één van de meest geavanceerde mobiele infrastructuren ter wereld. Bij een vorige tussenstand, begin 2018, hoefde Nederland alleen Singapore voor zich te dulden met een gemiddelde snelheid van 44,31 Mbps.

Ook de beschikbaarheid van mobiel internet is in Nederland erg goed. De dekkingsgraad is bij alle providers in Nederland boven de 91 procent. Daarbij meet OpenSignal het percentage waarbij gebruikers daadwerkelijk toegang hebben tot een 4G-netwerk, niet per se de geografische landelijke dekking van het netwerk.

Kijk ook: 5 dingen die je moet weten over 5G

Meer tech-video's? Abonneer je op ons YouTube-kanaal