Nieuwe smartphones sneller draadloos op te laden
MWC 2019

Nieuwe smartphones sneller draadloos op te laden

26-02-2019 13:45 Laatste update: 13:45

Qualcomm introduceert snelladen voor draadloos opladen, kortom: draadloos opladen van je telefoon kan binnenkort veel sneller.

Draadloos opladen van je smartphone en andere gadgets is fijn, maar het nadeel is dat het veel langzamer gaat. Als je haast hebt, zal je moeten kiezen voor bedraad snelladen, maar dan heb je weer een geschikte kabel en snellaadvoeding nodig. 

Chipfabrikant Qualcomm gaat de twee nu combineren met de Quick Charge for Wireless Power-technologie. Dat betekent dat Qualcomm QC-snelladen samenvoegt met de Qi-technologie voor draadloos opladen. Fabrikanten die op basis van Qualcomms technologie draadloze opladers willen maken moeten voldoen aan Qualcomms eisen om ervoor te zorgen dat smartphones veilig, zonder oververhitten, sneller draadloos worden opgeladen.

Xiaomi-telefoon

De nieuwe Xiaomi Mi 9-smartphone, die afgelopen weekend werd aangekondigd, is de eerste smartphone met de nieuwe technologie. De Mi 9 is met de 20 Watt oplaadmat in zo'n 90 minuten op te laden, wat erg snel is voor draadloos opladen.

Voor Android-gebruikers is dit goed nieuws, want de meeste moderne Android-smartphones ondersteunen QC-snelladen, maar iPhone-gebruikers hebben hier voorlopig niets aan. Apple ondersteunt wel de Qi-oplaadstandaard, maar gebruikt Power Delivery, oftewel PD, voor snelladen en ondersteunt geen QC-snelladen van Qualcomm.