Oppo-baas laat opvouwbare smartphone zien
MWC 2019

Oppo-baas laat opvouwbare smartphone zien

25-02-2019 10:29 Laatste update: 21:38

Het Chinese merk Oppo heeft ook een opvouwbare telefoon onthuld. De topman van het bedrijf deelde foto's van het toestel via Chinese sociale media.

Telefoonbeurs Mobile World Congress 2019 staat een beetje in het teken van de opvouwbare telefoon. Samsung trapte in aanloop naar de beurs al af met zijn Galaxy Fold en ook bij Huawei was de opvouwbare Mate X de meest opvallende telefoon. Oppo liet tijdens zijn presentatie geen opvouwbare telefoon zien, maar topman Brian Shen deelt nu alsnog foto's van Oppo's opvouwbare telefoon via het Chinese sociale netwerk Weibo.

In tegenstelling tot Samsung en Huawei is Oppo nog niet klaar om binnenkort te gaan verkopen. Shen toont een prototype, dat dezelfde manier van vouwen gebruikt als de Huawei Mate X. De telefoon heeft één groot vouwbaar scherm, dat als het ware de kaft van een boek vormt. Wordt de telefoon dubbelgevouwen, dan zijn beide kanten te gebruiken als telefoon.

Camera's in verticale reep

Nog een overeenkomst met de Mate X: een langwerpige uitstulping aan de achterkant waar onder meer de camera's in zitten. De camera's zitten maar aan één kant, waardoor ze zowel als reguliere als selfiecamera fungeren. Omdat de telefoon in dichtgeklapte modus aan beide kanten een scherm heeft, merken gebruikers daar niets van.

Oppo heeft verder niets bekend gemaakt over de interne hardware, een eventuele introductiedatum of een prijs van zijn opvouwbare telefoon. De Galaxy Fold en Mate X verschijnen later dit jaar, voor respectievelijk 1980 dollar en 2299 euro.

Xiaomi werkt waarschijnlijk ook aan een opvouwbare telefoon: eerder dit jaar lekten beelden van drievoudig opvouwbaar toestel van uit.