'Apple Watch gaat slaap monitoren'
Zzzz

'Apple Watch gaat slaap monitoren'

26-02-2019 19:39 Laatste update: 19:46

Apple is van plan om volgend jaar een nieuwe functionaliteit toe te voegen aan de Apple Watch waarmee het mogelijk wordt om je slaap te monitoren.

Het bedrijf voert al enkele maanden testen uit met de functionaliteit die slaappatronen bijhoudt. Dat meldt Bloomberg op gezag van ingewijden. Als de feature de testen met succes doorstaat, zou Apple de nieuwe functionaliteit volgend jaar willen toevoegen.

Bijna twee jaar geleden kocht Apple het Finse Beddit dat een slaapmonitor maakt. Door slaapanalyse ook toe te voegen aan de Apple Watch kan het bedrijf de concurrentie aangaan met de wearables van Fitbit en Withings die gebruikers al langer in staat stellen om bij te houden hoe ze slapen.

Batterij

Een mogelijk obstakel voor het toevoegen van een slaap-tracker is dat de Apple Watch dan bij voorkeur moet beschikken over een batterij die het enkele dagen volhoudt. Als het horloge elke nacht moet worden opgeladen, is het immers nogal lastig om tegelijkertijd een analyse te maken van het slaapgedrag van de eigenaar.

Een alternatief is dat de Apple Watch ’s nachts op een energiezuinige modus overgaat, waarna een snelle laadbeurt in de ochtend voldoende moet zijn om de dag door te komen.

Review van de Apple Watch Series 4

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s