Een weddingplanner in je broekzak
Appreview

Een weddingplanner in je broekzak

27-02-2019 19:54 Laatste update: 01-03-2019 11:19

Nina Verberne

Het is leuk en romantisch natuurlijk, maar wel een behoorlijk gedoe: trouwen. Gelukkig zijn er apps die je kunnen helpen bij de gastenlijst, het budget, de bloemschikking en al die duizend andere dingen waar je aan moet denken.

1. TrouwTeam

Deze app is voor bruidsparen die hun huwelijksdag tot in de puntjes willen regelen. Per categorie vind je er verschillende adressen die je kunnen helpen met het organiseren van je bruiloft. Denk aan bloemadresjes, drukwerk, catering, locaties, fotografen, vervoer en nog veel meer. Met dit handige adressenboek kun je zelf alles snel en makkelijk regelen. Wanneer je je hebt geregistreerd en hebt ingevuld wanneer je bruiloft is, ontvang je een zeer gedetailleerde to-do-list die verdeeld is over de maanden die je nog hebt. Ook fijn: er zit een begroting in de app waardoor je precies kunt zien wat je ongeveer per onderdeel uit kunt geven. Ook kun je de app met iedereen delen wat het plannen van je bruiloft nog makkelijker maakt.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: De to-do-lijst is ontzettend uitgebreid, waardoor het onmogelijk is iets te missen. Daarnaast krijg je per rol - bruid, bruidegom, ceremoniemeester - een toegespitste to-do-lijst.
Minpunten: Helaas is de app alleen voor iOS beschikbaar. Daarnaast moet je om gebruik te maken van alle functionaliteiten jezelf registeren. Geen ramp, maar je moet ook je telefoonnummer invullen en ik vind dat persoonlijk niet zo fijn.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

2. Appy Couple

Appy Couple zorgt ervoor dat je jouw eigen website voor je trouwdag kan maken. Hierin kun je alle informatie delen met al je gasten. Je kunt ze luxe digitale uitnodigen sturen, maar ook de locatie, de dresscode, het programma, cadeausuggesties, RSVP-mogelijkheid en informatie over jullie als bruidspaar delen. Allemaal op een mooi ontworpen website.

Prijs: 50 euro of 150 euro. Als je meer betaalt, krijg je meer mogelijkheden en heb je keuze uit verschillende luxe designs.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Als bruidskoppel heb je altijd alle informatie over je gasten en je bruiloft in je achterzak. En voor de gasten is het ook handig.
Minpunten: Goedkoop is Appy Couple niet.
Waar voor je geld: Ligt er totaal aan hoe digitaal je bent en of je de designs van Appy Couple mooi vindt. Maar ik ken een paar bruidsparen die er veel plezier van hebben gehad.

3. WedHappy

De app WedHappy lijkt een beetje op TrouwTeam. Je vult in de app in wie je bent en wanneer je gaat trouwen. Je krijgt vervolgens een persoonlijk dashboard te zien met hierop de taken en voor welke datum je die moet hebben gedaan. Wat prettig is aan WedHappy dat je ook je vooruitgang kunt zien, net als het budget wat er nog over is. Op deze manier heb je altijd een duidelijk overzicht van hoe je bruiloft ervoor staat.

Prijs: Gratis. Voor 7,99 kan je één extra persoon toevoegen. Voor 22,99 kun je vijf personen extra toevoegen.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je hebt continu een overzicht van alles wat er geregeld is en nog geregeld moet worden.
Minpunten: De app is in het Engels.
Waar voor je geld: Ja, superfijn dat je voor een klein bedrag je ceremoniemeester en partner kunt uitnodigen. 

4. Paperless Post

Moet je nog uitnodigingen sturen voor je trouwdag? Dan kun je dit doen met Paperless Post. Met deze app kun je de supermooie digitale uitnodigingen sturen. Ondanks dat het digitaal is, voelt het wel alsof je een échte uitnodiging krijgt. De ontvangers krijgen een enveloppe in hun inbox en krijgen een geanimeerd kaartje. Wat Paperless Post zo fijn maakt, is dat je gasten direct kunnen RSVP-en zodat je snel een antwoord van je gasten krijgt.

Prijs: Per kaartje/uitnodiging betaal je een x-aantal coins. Voor ongeveer 5 euro heb je 10 coins.
Beschikbaar voor: iOS & Desktop.
Pluspunten: Goed voor het milieu. Daarnaast heb je keuze uit heel veel mooie designs.
Minpunten: Toch hoort bij de mooiste dag van je leven een uitnodiging als aandenken voor je zelf.
Waar voor je geld: Ja, ik zou de uitnodigingen van Paperless Post zelfs overwegen om te sturen bij een belangrijk feestje.

5. Ceremony

De app Ceremony helpt je met het verzamelen van alle foto’s die er tijdens je bruiloft zijn gemaakt. Zo hoef je niet alle social media accounts van je gasten af te zoeken. Je nodigt al jouw gasten uit voor de app en laat ze met een speciale code inloggen. Iedereen kan vervolgens foto’s toevoegen, bekijken en zelfs reageren. En voor jullie als bruid en bruidegom is het makkelijk om alle foto’s in één keer te downloaden of ze uit te laten printen.

Prijs: Gratis. Voor 5,49 euro kun je de code customizen en kan je foto’s in hoge resolutie downloaden.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Een fijne app om alle foto’s te verzamelen.
Minpunten: Geen.
Waar voor je geld: Ja, 5,49 voor toegang tot alle foto's van de mooiste dag van je leven is het absoluut waard.

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.