Eerste indruk: Polar Vantage M sporthorloge
Review

Eerste indruk: Polar Vantage M sporthorloge

01-03-2019 11:52 Laatste update: 27-11-2019 16:39

Carmen Neumann

Het sporthorloge van Polar, de Vantage M, heeft geavanceerde functies voor serieuze sporters.

Geen kosten meer aan een personal trainer. Nee, alles wat je nodig hebt is een sporthorloge van 279 euro. Voor deze prijs heb je veel mogelijkheden, onder andere een 24/7 activiteitsmeting, een persoonlijk trainingsprogramma en Sleep Plus.

Training Load Pro

Gebruikers kunnen uit meer dan 130 sporten kiezen. Het horloge past zich vervolgens aan aan de gekozen sport.

Het programma Training Load Pro laat zien welke delen van je lichaam worden belast bij een trainingssessie. Sporters worden geïnformeerd wanneer ze over- of ondertrainen, maar ook als de training precies genoeg is. Een vermogenssensor in het horloge volgt de spierbelasting: hoeveel stress de spieren hebben ervaren tijdens een sessie. Op deze manier kunnen blessures worden voorkomen. Tijdens een uur bodypump heb ik mijn spieren niet extreem belast. Ik raak een keer de rode zone en dat is tijdens het lungen.

Je krijgt daarnaast feedback over het effect van je training, maar dat voelt als een standaardantwoord.

Lekker licht

Tijdens het sporten merkte ik dat ik regelmatig de status van de training controleerde op het horloge. Soms verbaasde het me hoeveel calorieën ik op dat moment had verbrand. Dit geeft meer motivatie om door te gaan. Daarnaast is het sporthorloge lekker licht. Je hebt niet het gevoel dat er iets om je pols zit: een probleem van veel andere horloges die wat zwaarder zijn.

De Polar heeft vijf knoppen aan de zijkant voor de bediening, maar helaas geen touchscreen. Dat is een gemis. Voor de prijs verwacht je wel een touchscreen. Hoewel de bediening eenvoudig is, kost een handeling tijdens het sporten meer tijd als je iets wilt aanpassen.

Sleep Plus

Sleep Plus meet de kwaliteit van je slaap. Je slaappatroon wordt geregistreerd door je Polar-tracker. Daar kun je je slaaptijd, onderbrekingen en slaapcontinuïteit terugvinden. Daarnaast ontvang je feedback over je slaap na elke nacht. Leuk, maar na een paar keer niet meer interessant.

Kleuren en accuduur


De Polar Vantage M is verkrijgbaar met verschillende kleuren bandjes: zwart, wit en rood. Het bandje voelt wel erg goedkoop aan, waardoor het ook geen chique uitstraling heeft. Het horloge laad je eenvoudig op via een USB. Een magneet zorgt ervoor zorgt dat het horloge goed wordt opgeladen. De accuduur is goed. Ik hoefde het horloge pas na twee weken weer op de lader te doen.

Conclusie

Voor wat er allemaal mogelijk is met het horloge, is de prijs redelijk. Een handig horloge voor serieuze sporters.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s