Grootste Europese virtual-reality-park opent in België
4.000 m2

Grootste Europese virtual-reality-park opent in België

01-03-2019 14:58 Laatste update: 14:58

In het Belgische Moeskroen opent maandag het Virtual Park zijn deuren: het grootste virtual-reality-park van Europa.

Op de 4.000 vierkante meters die het park groot is, zijn zes verschillende attracties. De belangrijkste game is After-H, die in twee varianten is te spelen (Arena 42 en Team 51). In Arena 42 nemen twee teams van vier personen het tegen elkaar op, om de planeet Mars te veroveren. 

Bij Team 51 werkt een team van vier tot zes spelers samen om een buitenpost op Mars te helpen waarmee geen contact meer is. Ondertussen moeten ze aanvallen afslaan van aliens die bezig zijn met een invasie.

Spelers dragen in After-H een rugzak en ontvangers om hun enkels en polsen die full body tracking mogelijk maken, vertelt animator Jordan Peter aan VTM Nieuws. De VR-game is ontworpen door smartVR-studio.

Welpjes

Er kunnen maximaal 300 spelers tegelijkertijd binnen zijn in het park, dat is onderverdeeld in vier verschillende zones: een welpjeszone voor kinderen vanaf drie jaar en daarnaast zones voor 6-plus, 9-plus en 12-plus.

Een dagje gamen gaat maximaal 60 euro kosten. In ruil daarvoor kun je zes uur gamen. Een kaartje voor kinderen onder de twaalf kost 40 euro. 

Getest: Microsoft HoloLens 2

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal