'Nederland krijgt wereldprimeur streamingdienst Disney+'
Nederland testland

'Nederland krijgt wereldprimeur streamingdienst Disney+'

06-03-2019 18:44 Laatste update: 20:34

Nog voor de streamingdienst Disney+ eind dit jaar in de Verenigde Staten wordt aangeboden, krijgt Nederland de wereldprimeur. Disney wil zijn Netflix-concurrent hier uitproberen.

Met de test in Nederland zou het entertainmentbedrijf willen uitvogelen of de dienst technisch wel goed in elkaar steekt, schrijft The Information. Een pagina waarop Nederlandse belangstellenden zich kunnen aanmelden om op de hoogte te worden gehouden over Disney+ is al sinds november in de lucht.

“De test in Nederland zou een poging zijn om eventuele plooien glad te strijken voor de dienst voor een kritisch Amerikaans publiek wordt gelanceerd”, stelt The Information, dat zich baseert op ingewijden.

Goedkoper dan Netflix

Disney is van plan om volgende maand meer bekend te maken over zijn streamingdienst. Bij die gelegenheid wil het bedrijf ook de eerste preview tonen van zijn Netflix-concurrent, zo maakte Disney-ceo Bob Iger eind vorig jaar bekend. De dienst zal goedkoper worden dan Netflix.

Disney+ zal onder meer de series en films van Marvel, Pixar en Star Wars aanbieden. Daarnaast werkt het bedrijf aan content die speciaal voor de betaalde dienst wordt ontwikkeld. Er komt onder meer een serie rond de superschurk Loki uit de Marvel-strips.

Kijk ook: dj Michiel Veenstra verzamelt alles van Disney