Maker game Anthem geeft toe: spel doet PS4's crashen
Vastlopers

Maker game Anthem geeft toe: spel doet PS4's crashen

07-03-2019 18:55 Laatste update: 18:58

Bioware, ontwikkelaar van de game Anthem, geeft toe dat het spel de PlayStation 4 kan laten vastlopen.

MMO-game Anthem verscheen op 22 februari voor PS4, Xbox One en Windows. Inmiddels blijkt dat de game er bij sommige PlayStation 4-spelers voor zorgt dat hun spelcomputer compleet vastloopt en zich vervolgens uitschakelt. BioWare belooft dat een update begin volgende week het probleem oplost. Hoewel sommige spelers zelfs beweren dat hun PS4 onherstelbaar is beschadigd door de bug, zegt BioWare online game-hoofd Chad Robertson dat daar geen bewijs van is.

Anthem-uitgever EA heeft een speciale forumpagina ingericht waar getroffen spelers zich kunnen melden. Inmiddels hebben al ruim 1800 mensen zich in dat forum gemeld. De problemen op de PS4 lijken uiteen te lopen. Kotaku maakt melding van spelers die plotseling offline worden gegooid en de game opnieuw moeten opstarten.

Van de stroom af

In het ergste geval zou de crash er echter voor zorgen dat de PS4 totaal uitvalt, alsof de stekker uit het stopcontact wordt getrokken. "De spelcomputer gaat uit en kan niet meer op de normale manier worden aangezet door de PS4-knop op de controller in te drukken", schrijft een slachtoffer.

Volgens Robertson van BioWare kunnen getroffen spelers hun PS4 na een crash zonder gevaar handmatig van de stroom halen en weer opnieuw aansluiten om het probleem te verhelpen.

Kijk ook: Bright Gamejournaal met onder meer Anthem:

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's