De drie beste slimme speakers
Bright Stuff

De drie beste slimme speakers

12-03-2019 20:52 Laatste update: 13-03-2019 08:35

Slimme speakers zijn er al langer, maar ze spreken en verstaan pas sinds kort Nederlands. Dit zijn volgens Bright de drie beste slimme speakers.

Slimme speakers behoren tot één van de spannendste nieuwe categorieën gadgets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling. Toch hadden we nog geen smart speakers in de Bright Stuff-koopgids. De reden was simpel: ze ondersteunden nog geen Nederlands, waren in Nederland nog niet te koop, of allebei. Neem de Amazon Echo met assistent Alexa: wel in Nederland te bestellen, maar spreekt enkel Engels. Of de Apple HomePod: die is in Nederland niet te koop en ondersteunt ook nog geen Nederlandse Siri.

Afgelopen jaar bracht Google zijn Google Home eindelijk wel in Nederland uit, met een Nederlandstalige Google Assistent. Maar één slimme speaker maakt nog geen top drie, en dus hebben we de concurrentie afgewacht. Dit vinden we de beste keuzes:

De Google Home is de 'instapper' voor de beste prijs (149 euro). De goedkopere Google Home Mini (59 euro) is ons te klein.

De Harman Kardon Citation One voor wie beter geluid en mooier design wil (199 euro).

En de Sonos One voor wie even geduld heeft (229 euro). Dat zit zo: de Sonos One krijgt binnenkort Google Assistent, maar het is ook nu al één van de beste speakers die je kan kopen. Sterk geluid, goed uitbreidbaar tot multi-room-systeem en ondersteuning voor veel muziekdiensten en standaarden.

Luister de Bright Update

Een tip voor wie één van deze speakers kiest: voeg in de Google Home-app de Bright Update toe aan je nieuwsbronnen, dan kun je zeggen 'luister naar technologie-nieuws' en hoor je onze samenvatting van het belangrijkste technieuws. De Bright Update is trouwens ook te beluisteren via WhatsApp: stuur BRIGHT AAN naar 06-10020160.

Lees de reviews van deze speakers:

» Google Home

» Harman Kardon Citation One

» Sonos One

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.