4 euro duurder in Chrome?

Netflix test 'duurder abonnement' in Nederland

12 maart 2019 om 14:47
Laatste update: 13 maart 2019 om 11:50

Netflix test nu ook in Nederland het aanbieden van hetzelfde abonnement voor verschillende prijzen. De getoonde prijzen verschillen per webbrowser. Maar bij het daadwerkelijk afsluiten van het abonnement, toont de videodienst voorlopig nog de normale prijzen.

Netflix breidt zijn test met het aanbieden van verschillende abonnementsprijzen aan. Beveiligingsexpert Gert van Dijk plaatste twee screenshots op Twitter waaruit blijkt dat het Premium-abonnement op Netflix 2 euro duurder is in de Firefox-browser vergeleken met Google Chrome. 

Nu blijkt dat Netflix ook in Nederland experimenteert met het tonen van verschillende prijzen aan bezoekers die een nieuw abonnement willen afsluiten. Netflix wil hiermee testen welke prijs het publiek de verschillende abonnementen waard vindt.

'Hoge prijs-kwaliteitsverhouding'

Eerder voerde de videodienst deze test in Italië uit. "We testen enigszins verschillende prijzen om beter te begrijpen hoe onze consumenten Netflix waarderen", liet een woordvoerder van Netflix toen weten. "Ons doel is ervoor te zorgen dat Netflix altijd een hoge prijs-kwaliteitsverhouding heeft."

De prijs schommelt voor het duurste abonnement (Premium) tussen de 13,99 en 17,99 euro. Het goedkoopste abonnement (Basic) kost tussen de 7,99 en 9,99 euro.

Iedereen betaalt toch hetzelfde

Het is niet zo dat Netflix ook daadwerkelijk meer vraagt voor hetzelfde abonnement. Nadat een abonnement is afgesloten wordt namelijk alsnog aan de nieuwe abonnee duidelijk gemaakt dat het abonnement 13,99 euro kost, zo blijkt uit een steekproef van Bright.

Tegelijkertijd verhoogt Netflix wel degelijk geleidelijk de prijzen. Afgelopen januari was de grootste prijsstijging ooit voor Amerikaanse gebruikers: tussen de 13 en 18 procent. Zo werd een Standaard-abonnement verhoogt van 11 naar 13 dollar. In Nederland is deze prijsstijging (nog) niet doorgevoerd.

Kijk ook: besparen op streamingdiensten

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Lees meer over:

Deel via