Meer privacybescherming in nieuwe Android-versie
Android Q

Meer privacybescherming in nieuwe Android-versie

13-03-2019 20:08 Laatste update: 20:28

Google heeft een eerste beta uitgebracht van zijn nieuwe Android-versie. Alle bezitters van een Pixel-toestel kunnen de beta, die is bedoeld voor ontwikkelaars en early adopters, downloaden.

In Android Q, zoals de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem heet, belooft Google onder meer ondersteuning voor opvouwbare smartphones. Samsung en Huawei hebben recent hun eerste opvouwbare toestellen gepresenteerd: de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X.

Daarnaast wil Google gebruikers betere privacybescherming bieden in Android Q. Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om apps alleen toegang te geven tot hun locatie op het moment dat ze een app gebruiken. Ook komen er nieuwe beperkingen voor de toegang van apps tot foto's, video's, audio en downloads.

Pixel

Android Q is de opvolger van Android Pie. De definitieve versie van het mobiele besturingssysteem zal weer naar een zoetigheid worden vernoemd. Eerdere versies heetten KitKat, Lollipop, Marschmallow, Nougat en Oreo.

De eerste beta van Android Q is beschikbaar voor iedereen met een Pixel-toestel. Het systeem is ook geschikt voor de eerste Pixel en Pixel XL. Deze smartphones kwamen uit in 2016. Tot nu toe was het idee dat Android Pie de laatste grote update voor de originele Pixel-toestellen zou zijn.

Review van Bright van de Google Pixel 3

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s