Betaalbare smart speaker?

Ikea en Sonos tonen nieuwe slimme speaker in april

Ikea en Sonos introduceren nieuwe speaker in Milaan
15 maart 2019 om 17:33
Laatste update: 18 maart 2019 om 07:24

Ikea verkoopt al langer slimme lampen en bluetooth-speakers, maar een nieuwe samenwerking met Sonos gaat een nieuwe slimme speaker opleveren. De Symfonisk-luidspreker wordt in april in Milaan voor het eerst getoond.

Nadat Ikea vorig jaar zijn eerste Bluetooth-speakers op de markt bracht, kondigde het Zweedse woonwarenhuis aan dat het ging samenwerken met Sonos. De fabrikant maakt al jarenlang goede speakers die met alle denkbare muziekdiensten samenwerken.

Balans prijs en geluidskwaliteit

De Sonos-speakers waren niet voor iedereen even betaalbaar en daarom is de nieuwe samenwerking met Ikea opvallend. De nieuwe Symfonisk-speakers van de twee bedrijven kunnen niet te duur zijn, want dan pas het niet in de uitstraling van Ikea. Maar ze kunnen ook niet al te slecht klinken, want dan past het niet bij Sonos. 

De prijs van de nieuwe speaker zal lager liggen dan die van de Sonos One. De afmetingen van de speakers worden aangepast aan het Ikea-kastensysteem, zodat ze daar eenvoudig in geïnstalleerd kunnen worden. Er wordt zelfs een speaker met een muuranker geleverd, zodat hij direct aan de muur te monteren is én als plank dienst kan doen.

Ook met bestaande Sonos-app

De speakers zullen ook toe te voegen zijn aan de bestaande Sonos-app, zodat huidige Sonos-gebruikers relatief goedkoop hun systeem kunnen uitbreiden.  

Van 9 tot 14 april geven de twee bedrijven het publiek in Milaan een voorproefje van de nieuwe Symfonisk-lijn, tussen de Billy's en de Tradfri-lampen in. Wanneer de speakers te koop zijn, is nog niet bekend. 

Ikea stelde onlangs de introductie van zijn slimme rolgordijnen uit, omdat er nog allerlei verbeteringen doorgevoerd moesten worden.

Eerste indruk: Bluetooth-speaker van Ikea

De drie beste slimme speakers

Meer tech-video's? Volg het Bright YouTube-kanaal