Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers voor naderend einde
Ondersteuning stopt

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers voor naderend einde

21-03-2019 15:47 Laatste update: 16:01

Microsoft kondigde het einde van de ondersteuning van Windows 7 eerder al aan, maar maar nu waarschuwt het besturingssysteem gebruikers ook actief. De ondersteuning stopt op 14 januari 2020.

Windows 7 krijgt sinds 2015 al geen nieuwe functies meer en in 2016 zei Microsoft dat het vanaf januari 2020 stopt met beveiligingsupdates voor Windows 7. Sinds woensdag herinnert Windows 7 consumenten dat het einde nadert voor hun besturingssysteem en dat een update naar Windows 10 verstandig is. 

Terwijl Windows 10 al in de zomer van 2015 verscheen, had Windows 10 pas begin dit jaar meer gebruikers dan Windows 7. Dat terwijl gebruikers van Windows 7 en Windows 8 in het eerste jaar na het verschijnen van Windows 10 een gratis upgrade kregen aangeboden.

Overstappen

Windows 10 had in zijn begintijd echter te kampen met het slechte imago van Windows 8. Met dat systeem zette Microsoft vol in op touchscreens, maar dat bleek niet populair. Gebruikers misten bekende onderdelen zoals het Start-menu en vonden de nieuwe interface verwarrend. Met Windows 10 bracht Microsoft de update die veel gebruikers wel wilden, maar gebruikers moesten weer overtuigd worden. Bedrijven die nog niet klaar zijn voor de overstap naar Windows 10, kunnen tegen betaling door Microsoft worden voorzien van beveiligingsupdates voor Windows 7. 

Onveilig

Consumenten doen er goed aan Windows 7 niet meer te gebruiken nadat de ondersteuning op 14 januari 2020 stopt. Hun systeem is dan mogelijk vatbaar voor hacks, omdat beveiligingslekken niet meer worden gedicht.

Ook zullen veel bedrijven aan klanten geen ondersteuning verlenen voor software en diensten die gebruikt worden op een verouderd besturingssysteem.