'Nintendo komt met twee nieuwe Switch-spelcomputers'
Goedkoper en sneller

'Nintendo komt met twee nieuwe Switch-spelcomputers'

25-03-2019 08:54 Laatste update: 09:04

Nintendo zou van plan zijn nog dit jaar twee nieuwe versies van de Nintendo Switch uit te brengen: een snellere en een goedkopere.

Met die nieuwe modellen zou Nintendo ook in het derde jaar het verkooptempo van zijn succesvolle Switch willen vasthouden, zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal.

Eén van de twee nieuwe modellen zou met "verbeterde functies" gezicht zijn op "bedreven gamers". Die spelcomputer wordt vergeleken met de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Die krachtigere versies van de normale spelcomputers spelen games in hogere resolutie en met meer detail af. De nieuwe Switch wordt gezien zijn formaat niet zo krachtig als de PS4 Pro en Xbox One X.

Het is nog niet duidelijk welke verbeteringen er in de snellere Switch zitten. De Nvidia Tegra X1-chip die het hart vormt van de huidige Nintendo Switch, is inmiddels vier jaar oud. Ook biedt de Switch gekoppeld aan een tv beelden in 1080p-resolutie, maar het apparaatje zelf heeft slechts een 720p-scherm. Mogelijk zijn dat aspecten die Nintendo met een tweede uitgave wil verbeteren.

Goedkoper model als vervanger 3DS

Daarnaast zou het bedrijf komen met een goedkopere versie van de Switch. Die zou vooral bedoeld zijn als opvolger van de Nintendo 3DS, de draagbare spelcomputer van Nintendo die inmiddels zijn laatste dagen telt. De goedkopere Switch zou mogelijk geen vibratiefunctie hebben, ook zou het kunnen dat de Joy-Con-controllers bij het goedkopere model niet los te koppelen zijn.

Nintendo zou de twee nieuwe versies van zijn spelcomputer mogelijk tijdens de gamesbeurs E3 in juni willen onthullen, of tijdens een evenement later dit jaar. De originele Switch verscheen in maart 2017. In januari meldde Nintendo dat er inmiddels ruim 32 miljoen exemplaren van de Switch zijn verkocht.

De Switch heeft daarmee een snellere start dan zijn concurrenten bijna twee jaar na de lancering, en is in de VS en Japan de snelst verkopende spelcomputer. Nintendo heeft zichzelf ten doel gesteld om in zijn boekjaar 2019 20 miljoen exemplaren van de Switch te verkopen; dat boekjaar start op 31 maart.

Het einde van de console nadert?

Welke Nintendo Switch-accessoires moet je hebben?