Deze snellader van Xiaomi laadt wel heel snel
Accu in 17 minuten vol

Deze snellader van Xiaomi laadt wel heel snel

26-03-2019 18:29 Laatste update: 18:32

Xiaomi heeft een snellader van 100 W ontwikkeld die een batterij van 4.000 mAh in 17 minuten volledig kan opladen.

Dat blijkt uit een video die het hoofd van het Xiaomi-merk Redmi, Lu Weibing, op het Chinese sociale netwerk Weibo heeft gezet. In de video wordt de nieuwe 100 W-snellader vergeleken met de 50 W-snellader van Oppo die een telefoon met een batterij van 3.400 mAh in dezelfde tijd voor 65 procent vol krijgt.

Dat Weibing een video van de nieuwe snellader met het publiek deelt, maakt het waarschijnlijk dat Xiaomi de technologie in de toekomst zal gaan toepassen in zijn smartphones. Wanneer dat zal zijn en bij welke toestellen, is nog niet bekend.

Verscheidene cellen

Oppo maakt voor zijn snellader gebruik van een batterij van 3.400 mAh die in feite uit twee cellen van 1.700 mAh bestaat. Het gevolg daarvan is dat Oppo zijn smartphone iets dikker moet maken óf iets inlevert op de totale capaciteit van de batterij.

Welke technologie Xiaomi toepast is niet duidelijk. Maar mocht Xiaomi voortborduren op de methode van Oppo, dan zou dat betekenen dat de accu van 4.000 mAh uit meer cellen bestaat. Dat zou dus tot een dikkere telefoon moeten leiden.