© Bright

Gadgetmerk Xiaomi wil winkels openen in Nederland
Chinese fabrikant

Gadgetmerk Xiaomi wil winkels openen in Nederland

28-03-2019 12:59 Laatste update: 13:17

De Chinese fabrikant Xiaomi wil binnenkort fysieke winkels openen in Nederland. Dat vertelde het bedrijf donderdag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Xiaomi brengt zijn smartphones en wearables vanaf nu officieel in Nederland op de markt. Tot nu toe waren de gadgets van het merk alleen via importeurs verkrijgbaar.

Het Chinese bedrijf zegt ook over 'enkele maanden' zijn eerste fysieke winkel in Nederland te willen openen. In die winkel zullen alleen Xiaomi-producten te koop zijn. In welke stad de eerste Nederlandse Xiaomi-winkel zijn deuren opent, is nog niet bekend.

Xiaomi, een van de grootste telefoonmerken ter wereld, was in Europa al langer actief in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Frankrijk. 

Smartphones en wearables

In Nederland introduceert het bedrijf nu de smartphones Mi 9 en Redmi Note 7. Ook verschijnt de fitnesstracker Mi Band 3. De drie producten zijn behalve via de eigen webwinkel van Xiaomi ook bij meerdere Nederlandse webwinkels verkrijgbaar.

Het bedrijf maakt nog veel meer gadgets, zoals elektrische stepjes en laptops, maar wanneer die officieel in Nederland verschijnen, is nog niet bekend.

Kijk ook: eerste indruk Xiaomi Mi 9

China en India

Xiaomi is momenteel de nummer 5 op de smartphonemarkt. Het merk verkoopt veel smartphones in China en India, maar kampt in eigen land sinds een tijdje met een afnemend marktaandeel. Xiaomi is ook de producent van de Pocophone F1

De elektrische step van Xiaomi:

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal