Apple cancelt oplaadmat AirPower
Vaporware

Apple cancelt oplaadmat AirPower

29-03-2019 22:19 Laatste update: 22:21

Apple ziet af van de introductie van de anderhalf jaar geleden aangekondigde oplaadmat AirPower. De laadmat voor drie apparaten kampte met aanhoudende productieproblemen.

De AirPower werd in 2017 tegelijkertijd met de presentatie van de iPhone X aangekondigd door Apple, maar komt niet meer op de markt. Met de oplaadmat zou het mogelijk worden tegelijk een iPhone, Apple Watch en de AirPods draadloos op te laden.

Maar bij de ontwikkeling stuitte Apple op allerlei problemen. Zo werd het apparaat te warm tijdens het opladen en lukte het maar niet om de communicatie goed te laten verlopen tussen de verschillende Apple-apparaten die je op de mat kunt leggen. Vervolgens werd het heel lang stil, hoewel er wel meerdere verwijzingen naar AirPower opdoken, onder andere in een handleiding.

'Excuses aan onze klanten'

Nu is het product definitief geschrapt, laat Apple aan Bright weten. Apple-manager Dan Riccio stelde eerder vrijdag in een verklaring aan TechCrunch dat de AirPower 'niet aan de hoge standaarden van Apple kon voldoen'. "We hebben het project gecanceld. We bieden onze excuses aan klanten die uitkeken naar dit product aan."  

Apple presenteerde vorige week wel de nieuwe versie van de AirPods, inclusief een draadloos oplaadbaar doosje. Op de verpakking van dat doosje was de AirPower nog te zien.