Facebook verwijdert ‘per ongeluk’ berichten Zuckerberg
Oeps!

Facebook verwijdert ‘per ongeluk’ berichten Zuckerberg

30-03-2019 14:44 Laatste update: 14:45

Verscheidene oude Facebook-berichten van ceo Mark Zuckerberg zijn verdwenen. Een foutje, volgens het bedrijf.

Volgens Business Insider zijn onder meer alle berichten uit 2007 en 2008 verdwenen. Ook zijn er verscheidene berichten verdwenen waarin Zuckerberg schrijft over belangrijke gebeurtenissen voor het sociale netwerk.

Zo betreft een van de verdwenen berichten Zuckerbergs aankondiging van de overname van Instagram in 2012. Hij beloofde daarin dat de foto-app onafhankelijk zou blijven. In september vorig jaar stapten de oprichters van Instagram op, volgens verscheidene bronnen omdat Zuckerberg zich te veel met de fotodienst zou bemoeien.

‘Technische fouten’

Een woordvoerder van Facebook laat tegenover Business Insider weten dat de berichten een aantal jaar geleden al ‘per ongeluk verwijderd’ zijn ‘als gevolg van technische fouten’. Het is onduidelijk hoeveel berichten van Zuckerberg er precies zijn verdwenen.

Omdat Facebook de afgelopen jaren regelmatig onder vuur ligt, is het volgens Business Insider belangrijk dat het publiek kan teruglezen wat Zuckerberg in het verleden publiekelijk heeft gedeeld. Het bedrijf zelf denkt daar anders over. Facebook heeft nooit de moeite genomen om de berichten weer terug te zetten, omdat dat volgens de woordvoerder te veel werk zou zijn en omdat er geen garantie was dat het terugzetten van de berichten ook zou slagen.

Privéberichten ook verdwenen

Het is niet voor het eerst dat berichten van Zuckerberg van Facebook verdwijnen. Bijna een jaar geleden meldde TechCrunch dat de privéberichten die de Facebook-ceo naar verscheidene mensen had verstuurd, waren verwijderd. Volgens Facebook had het bedrijf dat gedaan om ‘veiligheidsredenen’.