Getest: deze robot is slaapverwekkend
Slaaprobot Somnox

Getest: deze robot is slaapverwekkend

03-04-2019 19:11 Laatste update: 19:16

David ging voor Bright naar bed met een robot. De Somnox moet ervoor zorgen dat mensen met slaapproblemen makkelijker in slaap vallen en vervolgens langer en beter doorslapen.

’s Werelds eerste slaaprobot is als een borstkast die een ademhaling nabootst. Omdat je tegen de Somnox aanligt, is het idee dat je onbewust het ademhalingstempo van de robot overneemt. Aanvankelijk, als je nog wakker bent, is het ritme wat hoger, maar langzaam gaat dat omlaag en wordt het rustiger. Als jouw ademhaling dat tempo volgt, ontspan je en val je sneller in slaap.

De Somnox, die overigens van Nederlandse makelij is, past zich op dit moment nog niet automatisch aan aan jouw ademhaling. Maar in de nabije toekomst gaat daar verandering in komen. De robot heeft al een ingebouwde slaapsensor die je ademhaling kan meten. Met een update zal de Somnox dus nog beter afgestemd worden op de gebruiker.

Geluidjes

Via de app die met bluetooth verbonden is met de Somnox kun je ook rustgevende geluidjes selecteren, variërend van wind- tot vogel- en van walvis- tot regengeluiden. Zo word je nog kalmer. Desgewenst kun je ook je eigen speellijsten aanmaken, met muziek waarvan je ontspant.

Uitproberen

Goedkoop is de Somnox niet: 599 euro. Een smak geld. Daarom kun je de robot thuis uitproberen voor je hem aanschaft. Als je langsgaat bij een Auping Plaza en de borg voor de Somnox betaalt, mag je hem een week mee naar bed nemen.

Bekijk de hele video-review. Vragen? Laat een reactie achter in de comments.