Apple verlaagt slimme speaker HomePod in prijs

De originele HomePod, te koop tussen 2018 en 2021.

Nog niet in Nederland

Apple verlaagt slimme speaker HomePod in prijs

04-04-2019 14:19 Laatste update: 16:01
Author profile picture

Floris Poort

Apple heeft zijn slimme HomePod-speaker permanent in prijs verlaagd. De speaker is in Nederland nog steeds niet officieel verkrijgbaar.

Apple heeft de Amerikaanse prijs van de HomePod verlaagd van 349 tot 299 dollar, ontdekte 9to5Mac. In Europa wordt de HomePod in Duitsland en Frankrijk verkocht, eerder voor 349 euro, en nu voor 329 euro. In het Verenigd Koninkrijk daalde de prijs van 319 naar 279 pond.

Voor Nederlanders zijn de Duitse en Franse modellen het boeiendst, aangezien die zonder adapter met Nederlandse stopcontacten gebruikt kunnen worden.

Nog niet officieel in Nederland

Het is niet helemaal duidelijk waarom de HomePod in Nederland nog niet verkocht wordt. Siri werkt immers al jaren in het Nederlands, hoewel de HomePod een speciale Siri-versie gebruikt, die meer verstand heeft van muziek.

De HomePod wordt al wel door Nederlandse webwinkels als Bol.com en Belsimpel verkocht. Die vragen momenteel respectievelijk 349 en 343 euro voor de HomePod.

Google Home

De HomePod is zelfs na zijn prijsverlaging stukken duurder dan veel andere speakers met een spraakassistent, zoals de Google Home van 149 euro. Wel biedt de HomePod een hoge geluidskwaliteit, in hetzelfde spectrum als bijvoorbeeld de veel duurdere Sonos Play:5.

Review HomePod: 7 dingen die beter moeten

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s