Getest: zijn de Galaxy Buds beter dan de AirPods?
Oordop-oorlog

Getest: zijn de Galaxy Buds beter dan de AirPods?

11-04-2019 04:00 Laatste update: 07:00

David testte voor Bright opnieuw drie draadloze oordoppen: de Samsung Galaxy Buds, de Jabra Elite 65T en de Motorola Verve Buds 500. Hoe scoren deze rivalen van de AirPods van Apple?

De Motorola Verve Buds 500 zijn met een prijs van 99 euro de goedkoopste keuze in deze vergelijking. Helaas kunnen de oordoppen niet tippen aan de concurrentie. Ze hebben een relatief korte accuduur, het geluid is niet om over naar huis te schrijven en ze bieden het minste comfort.

De Jabra Elite 65T (155 euro) scoort aanmerkelijk beter. De oordopjes leveren het beste geluid en omdat ze waterbestendig zijn, zijn ze ideaal om mee te sporten. Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken dat ze tijdens het bewegen uitvallen. Alleen de bediening van de volumeknop is een crime.

Serieuze concurrent voor Apple AirPods

De bediening van de Samsung Galaxy Buds (150 euro) is het meest intuïtief. Ook het pairen met je smartphone is een fluitje van een cent. Van de geteste oordopjes hebben de Samsung-oordopjes de langste accuduur. Heel handig: je kunt de oordopjes draadloos opladen, als je wil zelfs door de case op een van de Samsung Galaxy S10-toestellen te leggen.

Daarmee lijken de Samsung Galaxy Buds een serieuze concurrent voor de AirPods, want ook qua geluidskwaliteit ontlopen de oordopjes van Apple en Samsung elkaar nauwelijks.

Bekijk de videoreview. Vragen? Laat ze achter in de comments

Vorige test: 4 AirPods-alternatieven voor Android

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetvideo's