Bright Stuff: Huawei P30 Pro
Smartphones (boven 600 euro)

Bright Stuff: Huawei P30 Pro

11-04-2019 20:49 Laatste update: 12-04-2019 11:46

Met de P30 Pro versterkt Huawei zijn positie onder de koplopers in de telefoonmarkt, met het meest veelzijdige camerasysteem van dit moment.

Dat Huawei een paar jaar geleden nog een onbekende naam was in smartphoneland, vergeet je direct als je de P30 Pro gebruikt. Een bijzonder fraaie telefoon met één van de beste en meest veelzijdige camerasystemen ooit op een telefoon. In onze grote cameratest was ons grootste probleem met de verder sublieme camera's dat ze nogal verzadigde foto's produceren, met een 'Alice in Wonderland-effect'.

Maar smaken verschillen en technisch is er weinig af te dingen op de vierdubbele camera achterop de P30 Pro. De Leica Quad camera biedt een 40 megapixel groothoeklens, een 20 megapixel ultragroothoeklens, een dieptesensor en een 8 megapixel telefotocamera die met 5x optisch zoombereik. Echte optische zoom, dankzij een periscopische opstelling die het licht via een prisma door een serie verstelbare lenzen leidt. Gecombineerd met de standaardcamera krikt Huawei dat bereik zelfs op tot 10x zoom, dat zeker bij voldoende licht nauwelijks kwaliteitsverlies oplevert.

Ook steekt Huawei de Google Pixel 3 naar de kroon als het gaat om nachtfotografie. De P30 Pro maakt minstens zulke goede foto's bij zeer weinig licht als de Pixel 3. Foto's bij kaarslicht zien eruit alsof ze in een goed verlichtte kamer zijn genomen en nachtelijke skylines zijn vlijmscherp. Huawei balanceert het geheel zelfs wat beter dan de Pixel 3, zodat de resultaten er niet zo kunstmatig uitzien.

Een uitstekende cameratelefoon dus, maar ook verder valt de P30 in de smaak. Een kleurrijk 6,47 inch full hd-oledscherm met rond aflopende randen en bovenaan een kleine inkeping met 32 megapixel selfiecamera. Huawei's eigen Kirin 980 octacore-chip is rap en met de 4200 mAh-accu redt je makkelijk het einde van de dag. De P30 Pro kan twee kanten op draadloos laden, handig voor bijvoorbeeld draadloze oordopjes.

De kleurstellingen zijn lekker eigenzinnig: naast stemmig zwart ook drie fraaie kleurverlopen in rood/oranje, lila/blauw en groen/blauw. De Huawei P30 Pro heeft 128 GB opslagruimte en kost 999 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Erg sterke, veelzijdige camera's
  • Uitstekende foto's in het donker
  • Snelle prestaties
  • Fraai scherm
  • Sterke batterij
  • Huawei's Android-skin blijf zwak
  • Relatief trage vingerscanner
  • Foto's worden wel erg gefilterd

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Welke smartphone maakt de mooiste foto's?