© Bright

Eerste indruk: opvouwbare Samsung-telefoon Galaxy Fold
Foldable

Eerste indruk: opvouwbare Samsung-telefoon Galaxy Fold

15-04-2019 20:00 Laatste update: 26-07-2019 16:18

Willem Schra

De Samsung Galaxy Fold is de eerste telefoon met een opvouwbaar scherm die in Nederland op de markt komt. Bright probeerde de Galaxy Fold al.

Vanaf 3 mei is de Samsung Galaxy Fold in Nederland verkrijgbaar. Aan de buitenkant heeft de telefoon een 4,6 inch scherm, opengevouwen heeft de Galaxy Fold een 7,3 inch scherm. De prijs van de opvouwbare telefoon is even slikken: 2020 euro.

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande heeft de Galaxy Fold al kunnen proberen. Bekijk zijn eerste indruk.

Specs

De Galaxy Fold heeft een Snapdragon 855-chip, 12 GB werkgeheugen, 512 GB opslag en een 4360 mAh-accu. Het toestel heeft dezelfde camera's als in de high-end Galaxy S10+, met drie camera's aan de achterkant, twee aan de binnenkant en nog een extra frontcamera aan de voorkant. De vingerafdruksensor zit aan de zijkant van het toestel, net als bij de Galaxy S10E.

Huawei en andere concurrenten

De enige concurrent voor de Galaxy Fold die al officieel is aangekondigd is de Huawei Mate X, die anders opvouwt dan het Samsung-toestel. Het vouwbare scherm zit bij de Mate X aan de buitenkant. De opvouwbare Huawei-telefoon is nog duurder: 2299 euro.

Het Chinese merk Royole was eind 2018 de eerste fabrikant die een opvouwbare telefoon op de markt bracht, maar dat toestel is nog alleen in China verkrijgbaar. 

Ook andere bekende fabrikanten, zoals Xiaomi, Oppo en Motorola, werken aan smartphones met vouwbare schermen.

Eerder: opvouwbare telefoons komen eraan

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's.